Skocz do zawartości

Zarabianie na niskiej jakości ruchu - jaki program?

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam parę strone, które miały być śmieciowym zapleczem, a okazuje się, że generują sporo ruchu.

Niestety jest to ruch bardzo niskiej jakości ponieważ ludzie nie znajdują na stronie tego czego szukają, tylko tekst o tym. Ktoś na przykład szuka frazy "harry potter film lektor online" "office xp pl do pobrania za darmo" i trafia na moją stronę, a na niej nie ma nic poza paroma zdaniami tekstu z zagnieżdżoną taką frazą. Jak można na tym zarobić? Jakiś prgoram płacący za odsłony? Może być nawet zagraniczny i z wypłatami na paypal, byle by przyjmował tego typu strony.

Z gory dzięki za odpowiedzi i sugestie :)

Pozdrawiam :)

Jakiś prgoram płacący za odsłony?

CPM jakiś wypróbuj...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Oddaj mi te witryny, ja już zrobię z tego przychód hehe ;) Jeżeli masz mało tekstu na witrynie mało info, a masz ruch, to uzupełniaj witryny. Przy dość wysokim ruchu sprawdzaja sie różne programy partnerskie. A jeżeli ci się nie chce uzupełniać, to wstaw reklamę CPM, ale z tego wielkich zysków miał nie będziesz.

• 3 tygodnie później...

Mam nadzieję kolego że się nie obrazisz jak się podepnę ? Jak by co to edytuję i usunę.

Tytuł jak powyżej .

Na stronkę wchodzi 30-40 uu dziennie z kilkunastu krajów w tym 50-60 % z PL. Zagraniczni to Niemcy, Włosi, USA, Anglia i kilka innych. Strona o zabytkowych pojazdach pozycjonowana na podzespoły poszukiwane na całym świecie. Pozycjonowana na kilkadziesiąt bardzo niszowych fraz i w większości w topach w google.de , google.com. itp.. . Wchodzący w większości zostają na stronie dla zdjęć :). Strona przynosi ładne zyski bo jak ktoś chce to zagada i "....mogę odsprzedać". Zastanawiam się jednak nad wrzuceniem dodatkowo jakichś reklam dla ludzi przy kasie ( z jednej strony rozrusza to troszkę portal , będzie bardziej "profesjonalnie" i jakieś drobniaki były by na opłaty ). Współpraca ze sklepami raczej odpada bo są tylko 3-4 sklepy na świecie w tej branży w tym jeden w PL z "niemieckimi" cenami.Klientela z klasy średniej i wyższej. Jakieś podpowiedzi jak można jeszcze dodatkowo dorobić?

ps. W sumie myślałem o czymś takim jak droga biżuteria męska, jakieś garnitury czy perfumy ale nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.Najbardziej zalezy mi na tym żeby było bardziej luksusowo na stronce :). Z góry dzięki za pomoc.

• 1 rok później...

wrzuc jakies ciekawe fotki przez imagetwist zarobisz na kazdym kliku w obrazek , najwieksza klikalnosc maja oczywiscie ladne dziewczyny, ale ktos szukajacy cos o harrym potterze napewno sie skusi tez zeby obejrzec ladna panne. Image twist placi za polski ruch - 1,2$ za 1000 klikow

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności