Skocz do zawartości

Nadawanie nazw i atrybutów wielu podobnym zdjęciom

Niguh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewien problem przy pozycjonowaniu, a konkretnie z nazywaniem plików ze zdjęciami. Dla przykładu w galerii o nazwie 'kuchnie' na każdym ze zdjęć ukazana jest jakaś kuchnia, czasem ta sama w kilku ujęciach. W jaki sposób w takim razie powinienem nazywać takie zdjęcia? Czy google patrzy krzywo na taką sytuację, gdzie np. 30 zdjęć ma prawie identyczną nazwę składającą się głównie ze słów kluczowych, różniącą się np. numerkiem na końcu?

Dzięki z góry za pomoc.

pzdr, Mateusz

Zakładając, że na podstronie jest tylko galeria, a grafiki nie mają atrybutu alt="(tekst alternatywny)", to raczej nic złego, ale i nic dobrego.

.

Jeśli dla każdej grafiki jest on (alt) taki sam i to na dodatek praktycznie identyczny z nazwami plików, to może być problem.

Rozwiązanie: różne alty :)

Szkoda trochę "marnować" tych nazw plików. Wyszukiwarka grafiki w Google szuka po nazwach plików, im więcej fraz, tym lepiej :)

Dzięki za odpowiedź:)

No zapomniałem włąśnie napisać, że ten sam problem mam z altem:P

Do zarządzania galerią tworzę także interfejs. Dodawanie zdjęć i przydzielanie do galerii. Teraz zastanawiam się jak zrealizować nazywanie plików i jakie atrybuty alt im nadawać. Czy zrobić to automatycznie, czy dać możliwość wpisania ich ręcznie.

Tylko co w przypadku, kiedy zdjęć kuchni w galerii 'Kuchnie' jest powiedzmy 100...ciężko stworzyć dla każdego jego włąsny unikalny alt, który jest dodatkowo wzbogacony o słowa kluczowe (to samo z nazwami). No nie wiem jak to rozwiązać:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności