Skocz do zawartości

Duplicate content - problem z zaindeksowaniem strony

feliks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od kilku miesięcy mam pewną stronkę z unikalnymi tekstami i jest ona ładnie zaindeksowana przez google.

Kilka tygodni temu kupiłem domenę i wstawiłem na nią plik index z tej pierwszej zaindeksowanej stronki. Chciałem od razu usunąć teksty z pliku index i wstawić nowe jednak nie wiem jak mogłem do tego dopuścić ale tekstów nie usunąłem i o stronie na jakiś czas zapomniałem.

Ostatnio podreperowałem trochę ową stronkę, usunąłem stare teksty i dodałem nowe, unikalne wraz z obrazkami, delikatnie podlinkowałem, między innymi kilka linków z onetu prowadzi do niej.

Strona nie chce mi się zaindeksować i nie wiem czy przyczyną tego jest to, że przez jakiś czas miała zduplikowany tekst. W webarchive widnieje ona w jednym dniu i ma w sobie właśnie owe zduplikowane teksty.

Wiem, że wielu z was napisze teksty typu " linkuj dalej i nie pierd.. bo w końcu się zaindeksuje" :P ale czy nie uważacie, że taki duplikat na samym starcie mógł zaszkodzić tej stronie i dlatego jest problem z jej zaindeksowaniem ?

Pozdrawiam.

Witaj, linkuj dalej ;-)

A tak na poważnie sprawdź czy nie masz jakiegoś przekierowania 301 w pliku index.php ze starej strony. Może to być z www na bez w php i przekierowauje na starą domenę.

Stąd Twój problem.

Tu masz link https://web-sniffer.net/ - skrypt sprawdza przekierowania. Ty możesz mieć w cachu przeglądarki zapamiętaną jakąś starszą wersję strony i nie widziesz problemu.

Domena nowa po dodaniu kilku linków powinna się sama zaindeksować w Google. Więc problem leży raczej po stronie skryptu.

podlinkuj mapę strony

ale czy nie uważacie, że taki duplikat na samym starcie mógł zaszkodzić tej stronie i dlatego jest problem z jej zaindeksowaniem ?

nie sądzę.

Indeksuje czasami strony co maja prawie 100% DC - treści zasysane z innych stron bez mieszania to właśnie mocniejsze podlinkowanie mapy strony pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności