Skocz do zawartości

Grupy katalogów

gafi55

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tymi katalogami to co niektórzy chyba trochę przesadzają ;)

Nie jestem pro ale dodam coś od siebie.

Przeglądam ostatnio top'y na różnorakie frazy i chyba jeszcze nie znalazłem serwisu który nie był by linkowany również za pomocą katalogów. ( sklepy, blogi, serwisy tematyczne, biura podróży itp. )

Spokojnie można znaleźć przynajmniej 40-50 naprawdę dobrych katalogów np. katalog .wp .pl, katalog .onet .pl, gwiazdor. pl... z wysokim TR.

Następna sprawa to:

Tak jest,katalogi są bardzo bee, zostawcie je tym którzy potrafią je dobrze wykorzystać

Często pojawiają się takie wzmianki że dobrze działają ale trzeba znać jakieś tajemne sztuczki...

Nie ma tutaj chyba żadnej filozofii, możemy dodać:

Unikalny wpis + achor

Unikalny wpis + Nazwa serwisu/firmy + anchor

Unikalny wpis + Adres serwisu

Unikalny wpis + Nazwa serwisu/firmy + adres serwisu

Unikalny wpis + Adres serwisu + achor

Można je podlinkować lub nie, wykorzystać do linkowania własnego serwisu lub zaplecza.

Chyba że są jakieś tajemne metody dodawania do katalogów o których nie wiem? ;)

W mojej ocenie mało naturalnie wygląda link do strony ( nawet bez anchora tylko sam adres serwisu ) z 800 profili wszelkiej maści, czy to z for internetowych, społecznościowego serwisu czy jeszcze czegoś innego.

Kto normalny rejestruje się na 800 forach/społecznościówkach i do tego udziela się tam aktywnie?

• 2 tygodnie później...

Czy korzystacie z płatnych katalogów? dodaję wpisy w katalogach o PR 4, PR 5 ale w większości katalogów trzeba parę zł

zapłacić czy jest to opłacalne, czy można gdzieś hurtowo zaopatrzyć się w takie kody które mógłbym wykorzystać ?

I co z tego że katalog ma PR5 jak twoja stronka ląduje na 1154 podstronie z PR n/a, po ostatniej modzie na posypywaniu głowy popiołem i zgłaszaniu do DT, katalogi w sporej swej części dostały po d...ie

czyli uważasz Arkaszka że nie ma sensu dodawać do katalogów?

po ostatniej modzie na posypywaniu głowy popiołem i zgłaszaniu do DT, katalogi w sporej swej części dostały po d...ie

możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem

Ja to widzę trochę inaczej. Otóż zauważyłem, że w górę poszły domeny które były katalogowane dość dawno. Wczoraj zaskoczyły mnie dwa takie przypadki w top 10, na pewną dość łatwą frazę. Obie za dużo linków nie miały, i linkowane były na początku 2012 r. Ja z tego wyciągam taki wniosek, że te katalogi nie były modne w erze disavow tool, takie trochę zapomniane, i teraz swoją moc pokazują. Albo inaczej, one mają taką samą moc, a te wszystkie multikulti poszły się ......

Linki z katalogów, to nie tylko linki z wpisów n/a. Arkaszka ma trochę racji - sam link z wpisu, nawet z podlinkowaniem ma początkowo mało siły. Dlatego warto szukać grup, które mają linki z kategorii - te potrafią dać więcej mocy.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Jest tyle miejscówek z których można zdobyć lepsze linki, że na katalogi szkoda czasu.

Na przykład? Tak ogólnie, bez adresów i szczegółów, może jakaś wskazówka dla mniej doświadczonych?

Generalnie, warto dodawać linki tam gdzie ktoś czuwa nad stronką i automaty maja bardzo utrudniony dostęp. Można wierzyć w listy VIP do rumaków itp, ale prawda jest taka że wcześniej czy później ktoś ten adres wyłapie footprintem i zacznie się sieczka z naparzaniem 1000 wpisów dziennie dla zaindeksowania jakiś profili, czy innych "super" linków, miejscówka pada, tak skończyło 99% miejsc z 1 list XR. A katalogi jak to katalogi są to fajnie, ale sens ma dodawanie może do 50, resztę można sobie odpuścić, ewentualnie dla sportu dodać jakimś automatem.

• 4 tygodnie później...

Po ostatniej nocy długich noży z 4.10, a także w wyniku wysypu pocztówek od wujka G z miesięcy poprzedzających, większość tych super grup zostało zaraportowanych w DT jako farmy linków, szansa że linki z płatnych grup będą bardziej szkodzić niż pomagać jest duża. Dlatego też i te wyprzedaże, trzeba odzyskać choć odrobinę kasy przed zgaszeniem światła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności