Skocz do zawartości

Linki na stronach zagranicznych a ataki na stronę

ebiman

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się podzielić doświadczeniami i spytać czy ktoś ma podobne.

Kilkadziesiąt różnych stron była pozycjonowane linkowaniem o dużej różnorodności, jakości itd. Linki niskiej jakości, głównie nofollow były uzyskiwane za pomocą dodawania do who is, komentarzy blogów zagranicznych itd.

Po jakimś czasie, strony, które były oparte na wordpressie i joomli były bardzo atakowane, brute force, rejestracja i wstrzykiwanie złośliwych plików itd.

Strony, na których unika się who is, i komentarzy zagranicznych blogów nie są atakowane prawie wcale. Problem jest o tyle poważny, że kilkakrotnie strony zostały zainfekowane.

Macie takie doświadczenia?

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

Normalka.. Mialem ataki nawet na WP, ktore sa pozostawione same sobie (bez linkowania). Ale ostatnio jakas plaga atakow brute force. Poinstalowac pluginy zabezpieczajace.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Miałem jakiś czas tak, że jak rano wyczyściłem, to wieczorem już się coś tam doinstalowało. Joomla 1.5 była całkowicie bezbronna bo na to nie mogłem znaleźć żadnych wtyczek antywirusowych. Z wordpressem jest lepiej - ciągle przychodzą maile z pluginów o próbie brute-force itd. Jednak i tak mam doświadczenie takie, że strony pozycjonowane tylko w polskich serwisach nie są tak mocno atakowane.

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

Ale ostatnio jakas plaga atakow brute force.

Jak masz stałe IP to zabezpieczenie wp-login na Twój adres IP całkowicie wyeliminuje problem łamania hasła tą metodą. Możesz też użyć wtyczek limitujących ilość prób logowania, ale to nie rozwiązuje problemu (da się to obejść), możesz też podpiąć skrypt do wykrywania Ddos ale to też nie jest idealne rozwiązanie, najlepiej sprawdza się logowanie tylko z wybranego IP lub ewentualnie podwójna autoryzacja.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności