Skocz do zawartości

Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Góra

Siciliano

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma szans. Unibax złożył oświadczenie o rezygnacji z meczu, w związku z czym nie zachodził obowiązek zgromadzenia podpisów.

Walkower został ogłoszony, ponieważ jednej z drużyn nie było na stadionie (w pełnym składzie) o godzinie rozpoczęcia meczu. Walkower nie został ogłoszony na podstawie oświadczenia przedstawiciela Unibaxu.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że interesująca interpetacja wydarzeń w Zielonej Górze:

W odniesieniu do oświadczenia o nieprzystąpieniu drużyny Unibaxu Toruń do meczu finałowego Speedway Ekstraligi podpisanego przez pana Sławomira Kryjoma, a złożonego przez niego sędziemu zawodów, stwierdzić należy, iż oświadczenie to nie jest oświadczeniem, o jakim mowa w art. 713 pkt 3 Regulaminu Sportu Żużlowego, gdyż złożone zostało przez osobę nieuprawnioną do reprezentowania klubu.

Oraz wypowiedź odnośnie braku podpisów drużyny zielonogórskiej

Ponad to, o planowanej godzinie rozpoczęcia meczu wszyscy wskazani w zgłoszeniu zawodnicy Stelmet Falubazu Zielona Góra obecni byli w parku maszyn i gotowi byli rozpocząć zawody. Natomiast w tym samym czasie w miejscu przeprowadzenia zawodów nie był obecny żaden z zawodników drużyny Unibaxu Toruń - dodał na zakończenie mec. Przemysław Nasiukiewicz.

Żródło- artykuł w sportowefakty.pl (teraz strach dawać linka żeby jakiś guglowy zwierzak się nie rzucił :D )

e: literówka

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

Po killku tygodniach mamy wyrok w sprawie walkowera Apatora Toruń (sorry, Unibaksu). Mnie zaintrygowały te punkty ujemne. Mają mieć na starcie sezonu odjęte 12 pkt przy czym Bydzia za ubiegły rok nazbierała 13, Rzeszów 18 a obie drużyny spadły z E-ligi. Ponadto w przyszłym roku będzie 8 drużyn i punktów do zdobycia będzie mniej. Może to być zaawalowana forma spuszczenia Torunian do niższej ligi po sezonie 2014.

Ciekaw jestem czy Karkosik strzeli focha i odejdzie z klubu nie płacąc kary, która w zasadzie powinna być nałożona na niego a nie na klub. Naturalnie prawnie nie jest to możliwe ale zobaczymy jak się zachowa w tej sprawie.

Co o tym myślicie?

https://www.sportowef...ch-menedzer-zaw

Jest ok.. jeszcze falubaz będzie prywatnie pozywał o uregulowanie pozostałych kosztów.

Jedyne co mnie denerwuje to to, że ta kara prawdopodobnie będzie o wiele mniejsza po apelacji ..

Cieszę się, że nie ma degradacji bo nie ma co przesadzać.

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

... może wreszcie uzdrowią ten sport.

Dokładnie. Pamiętamy przecież- w tym sezonie Rzeszowianie odmówili startu w Lesznie. I tutaj również decydujący głos należał do Marty Półtorak (de fakto właścicielki klubu) podkręcanej przez Nickiego, który nie chciał jechać (uraz ręki). Niebezpieczne więc byłoby twierdzenie, że taka sytuacja się nie powtórzy skoro w jednym sezonie miała miejsce dwa razy (czywiście waga spotkań była inna).

Jeśli chodzi o walkower w Zielonej słusznie Krzysiek Cegielski zwrócił uwagę na to, że po tym co się stało Apator wszędzie szukał winy a nie u siebie. Dlatego kara powinna być tym bardziej surowa. Ciekaw jestem czy i o ile zostanie zmniejszona po odwołaniu. Tutaj efekt odwołania w sprawie kary za mecz w Lesznie.

Oglądałem na żywo w studio komentarze specjalistów. Cegieslki itp... w chwili ogłoszenia kary i były komentarze .. rozmowy o ile kara zostanie zmniejszona -- a nie czy zostanie zmniejszona.

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

Z drugiej strony bez Torunia i gigantycznego sponsora liga na pewno będzie uboższa. Jednak nie może jedna drużyna terroryzować całej ligi.

Po skończonej szkole średniej wybrałem śląsk i katowice studia na kierunku fizjoterapia. Na razie poznaje miasto, a w zasadzie miasta.

Jednak nie może jedna drużyna terroryzować całej ligi.

Zgadza się, a tak konkretnie to jedna osoba. Nie było Karkosika był zużel, nie będzie Karkosika będzie żużel. Śmieszy mnie gadanie, że bez niego Toruń by nie istniał. Takie twierdzenie mogą wysnuwać tylko osoby, które patrzą na żużel z perspektywy kilku sezonów.

Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?

Bogaci rządzą Światem. Kropka. W czyim interesie ma być jakaś sprawiedliwość? Tak czy inaczej sprawa walkoweru się rozmyje. Chłopacy mają za dużo kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności