Skocz do zawartości

czy presell page są zgodne ze wskazówkami google?

zydar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy wstawianie linków w treści artykułów i zamieszczanie ich na stronach typu presell page jest zgodne ze wskazówkami jakościowymi google?

Dla przykładu podam pierwszy lepszy artykuł:

https://www.airstar.pl/turystykarelaks/promocja-zimowej-stolicy-zakopanego/

jak widać autor wstawił w treści link "noclegi zakopane".

Czy taki sposób pozyskiwania linków jest bezpieczny i czy jest zagrożenie nałożenia filtra na strony pozyskujące linki w ten sposób?

Pozdrawiam, Adrian

Niedawno założyłem serwis webmaniak, zapraszam również na mój blog fotograficzny

Napiszę ogólnikowo- bezpieczne jest tylko adwords. Wyniki naturalne zależą od wielu czynników a każdy z nich może być uznany za nienaturalny przez G.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Według Google nic nie jest zgodne z ich wskazówkami - takie odnieść można wrażenie, mimo, że sami na blogach pracowników się nie stosują do swoich rad.

W przypadku tego przykładu co tu powiedzieć, artykuł jak artykuł - większość stosuje tego typu pozycjonowanie. Ważne, żeby pojawiały się one w jak najmniej zaspamowanych miejscach to jest szansa, że unikniesz filtra.

ps. Nikt Ci nie odpowie dokładnie czy dostaniesz filtra czy nie ;)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zagrożenie nałożenia filtra jest nawet wtedy, kiedy nie wiesz co to pozycjonowanie i nie podejmujesz żadnych działań. Żadne budowanie linków nie jest zgodne ze wskazówkami jakościowymi Google - masz pisać ciekawe artykuły i modlić się, żeby ktoś je podlinkował w sposób, który Google uzna za naturalny.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Veal chyba przesadziłeś z tą niewinnością i dostaniem filtra, chyba, że miałeś na myśli sytuację, ze ty nic nie robisz, twój portal jest sławny dzięki przekazowi podwórkowemu (sic) więc go nie pozycjonujesz, ale ktoś Ci nawali z zemsty linków syfiastych

jest jedna niescisłość wtedy - twój portal będzie juz tak dobry i będzie miał fulla fajnych linków od ludzi, że nawalenie syfem nic nie zrobi

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

rzecz w tym że już dostałem :> więc zapytałem gooogle żeby wskazało mi ich zdaniem nienaturalne linki, wskazało właśnie na tego typu linki.

Zastanawuam się teraz czy powodem były kiepskiej jakości artykuły (pakiet precli z allegro) sprzedający przepuścił artykuły przez mieszarke i zamieścił na preclach (nigdy więcej precli z allegro :killer: ) czy poprostu wszystkie tego typu linki są nienaturalne, nawet gdy artykuł jest sensowny i unikalny.

Niedawno założyłem serwis webmaniak, zapraszam również na mój blog fotograficzny

czyli jednak Twój link to był? :)

Weź czytaj ze zrozumieniem, czy tak wygląda artykuł przepuszczony przez mieszarkę?

zamieściłem dla przykładu pierwszy lepszy link z pierwszego lepszego precla.

to wklej swoje,bo akurat ten link był do normalnej strony już trochę podlinkowanej, Więc nie wymagaj wrózenia z fusów. bo jak masz swieza strone dowalona dziwnymi linkami, to tak to się konczy.

Czytaj ze zrozumieniem, nie pytam czy moja strona dostała filtr bo wiem że dostała.

I nie jest to wróżenie z fusów, podałem konkretny przykład z konkretną stroną i artykułem i spytałem czy takie coś jest zgodne ze wskazówkami google.

Ps. twoje posty również nie są zgodne ze wskazówkami google lol nie wnoszą nic dla użytkowników i odnoszę wrażenie że to ty nabijasz niepotrzebne posty :palacz:

ojejejjejej leżę... jesteś białym rycerzem? Czy jaja sobie robisz? Bo jeśli pozycjonujesz i modlisz się o podlinkowanie to gratuluję Twoim Klientom. Ile na tacę trzeba dać?

Leżysz bo nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Spróbuj jeszcze raz:

Żadne budowanie linków nie jest zgodne ze wskazówkami jakościowymi Google - masz pisać ciekawe artykuły i modlić się, żeby ktoś je podlinkował w sposób, który Google uzna za naturalny.

W którym miejscu napisałem, że pozycjonuję zgodnie ze wskazówkami jakościowymi Google i kieruje się ich zasadami, które opisałem w tym zdaniu?

ja podlinkowuję, Ty się modlisz... Ciekawe który efekt jest lepszy.

Gdzie napisałem, że się modlę o pozycje i nie linkuje? Napisałem, że takie rozwiązanie jest jedynym, które jest zgodne z wytycznymi Google. Powtórzę jeszcze raz, najprostszymi zdaniami jakie potrafię zbudować i trzymam kciuki, żeby tym razem udało Ci się zrozumieć:

• nie pozycjonuję zgodnie z wytycznymi Google;
  • nie modlę się o pozycje;
  • nigdy nie twierdziłem, że tak robię;
  • pozycjonowanie zgodne z wytycznymi Google jest nieskuteczne i nie gwarantuje, że nasza strona nie zostanie ukarana;
  • pozycjonowanie zgodne z obecnymi wytycznymi Google może ograniczać się tylko do modlitwy o lepsze pozycje;
  • jeśli co innego wyczytałeś z moich powyższych wypowiedzi to ich nie zrozumiałeś.

Jeśli dalej nie rozumiesz to mogę Ci to rozrysować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności