Skocz do zawartości

czy presell page są zgodne ze wskazówkami google?

zydar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy wstawianie linków w treści artykułów i zamieszczanie ich na stronach typu presell page jest zgodne ze wskazówkami jakościowymi google?

NIE

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

rzecz w tym że już dostałem :> więc zapytałem gooogle żeby wskazało mi ich zdaniem nienaturalne linki, wskazało właśnie na tego typu linki.

Zastanawuam się teraz czy powodem były kiepskiej jakości artykuły (pakiet precli z allegro) sprzedający przepuścił artykuły przez mieszarke i zamieścił na preclach (nigdy więcej precli z allegro :killer: ) czy poprostu wszystkie tego typu linki są nienaturalne, nawet gdy artykuł jest sensowny i unikalny.

Ogólnie Google to każdy link może uznać za nienaturalny. Szczególnie wystrzegalbym sie linków na stronach z adsense gdzie istnieje prawdopodobieństwo, że należą one do jednej osoby. to znaczy jesli dodasz do kilku takich stron, które maja jeden i ten sam kod Google i można je pozwiązać, że należą do jednego właściciela. Bywalo, że właściciel listy precli, czy katalogów, aby zarobic na przedlużenie domen instalowal na nich adsense na jednym koncie, w efekcie linki z nich sawały się toksyczne :) Tak na marginesie to jeden z parametrów jakie bierze link detox przy ocenie linków zwrotnych.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

czy wstawianie linków w treści artykułów i zamieszczanie ich na stronach typu presell page jest zgodne ze wskazówkami jakościowymi google

Już same strony typu presell nie są akceptowane przez Google. Jeśli jeszcze zamieścisz tam link to będzie zło w czystej postaci. Oczywiście jest to stanowisko Google.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Są potwierdzone przypadki kiedy link DF bez anchora w treści artykułu uznawany jest za "nienaturalny" ( tłumacza to ze link przekazuje PR).

Ogólnie ludzie co robią testy i obserwują nie 20 stron zauważyli że obecnie idzie ofensywa G na Wordpressy i linkowanie z treści artykułu.

Jeden z moich klientów dostał dla przykładu link z angielskiego zbioru artykułów sponsorowanych z PR5 (samo G tak wysoko ocenia przecież ten zbiór :D) i 6 letnia historia gdzie teksty wszystkie pisane z paląca i moderowane dość ostro artykuł był napisany przez pracownika językiem ojczystym którego jest angielski.

De-pozycjonowanie staje się coraz łatwiejsze googlarze sami strzelają sobie teraz w stopę, kolano i tyłek.

Odpowiadając autorowi - wszytko co daje możliwości podniesienie pozycji w wyszukiwarce dla niej jest nienaturalne, oprócz pisania artykułów zamieszczania ich na swojej stronie * później wyszukiwarka na tej treści zarabia kasę nie odpalając właścicielu treści nawet grosza)..

Dokładnie, a tak aby nie być gołoslownym to mi przesłali jako przykład toksycznego linka wpis na jakimś blogu Googla w subdomenie. Artykuł w calości wraz z linkiem zostal przekopiowany z alertis, pod artykułem koleś nawet umieścił link do alertis jako źródła. Jak myślę, to albo jakis idiota budowal swoje zaplecze na kradzionej z internetu treści i publicznych platformach blogowych i linka nie zauważył, że go nie usunął :) albo też jest to celowe działanie konkurencji. Co ciekawe blog ten ma dość wysoki PR bo PR4 oraz dość wysoki majestic CF

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

przecież to naturalny link, G uwielbia własnie takie

W efekcie sprawnie podejmowane działania promocyjne miasta, ale również i całego regionu przyczyniły się do tego, że noclegi zakopane należy zawsze rezerwować z dużym wyprzedzeniem czasowym.

Przeczytaj to zdanie jescze raz i odpowiedz sobie czy ten link jest naturalny. Pomimo dobrego artykułu Google kilka razy wskazało podobne przykłady jako linki nienaturalne.

EDIT: Przy takim artykule można spokojnie umieścić link (ale nie taki :) i Google uzna go za naturalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności