Skocz do zawartości

Powiadomienia o nienaturalnych linkach

Mutilator

Rekomendowane odpowiedzi

że zapytam, bo może pominąłem... znane są przypadki wskazania linku z obrazka/grafiki jako nienaturalny?

tak - banery lub widgety o ile to ostatnie można wskazać jako element graficzny ale to kwestia wykonania. właśnie czekam na RR jednej witryny, która ma program partnerski i partnerzy umieścili w cholerę banerów DF ... tego jeszcze nie zgłaszałem bo czekam ewentualnie na negatywne RR i wtedy będzie decyzji o dodaniu elementu rel="nofollow" do wszystkich banerów.

Widzę, że powstaje nowa usługa - wychodzenie z filtra :) Na "jak wyjść z filtra" już dwa boksy adwords ;P

Nowa jak nowa ... od roku jest. Niesttey z doświadczenia powiem, że odbywa się to na zasadzie "ujmiemy troszeczku a może się uda" i po pół roku rozgrzebany pacjent trafia do Mnie. Tutaj nie ma przebacz z reguły trzeba postępowac zerojedynkowo i potrzeba cholernej cierpliwości - kto wytrzym apol roku grzebiąc nonstop w tym samym ? Nieiwele ... duzi tez wymiękają (pozdrawiam ich serdelecznie) :P

https://www.grandsoft...aganie_filtrow/

co myslicie o tej firmie, mozna im smialo zlecic analize linkow?

- brak informacji ile czasu będzie zdejmowany filtr (czy do skutku czy nie ... klient musi wiedzieć ze moze to zająć nawet pol roku oraz ze będzie musiał pożegnać się z 99% linków)

- nie ma zespołu SQT ;) jest SQE

- 13-16 dni - termin NIEREALNY w 60-70% przypadków - polecam zająć się stroną która ma np 150-200 tys linków ... przynajmniej 3-4 krotne podejscie do RR będzie potrzebne

Poza tym nie lubię szeptanki :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wystarczy jedno ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

- brak informacji ile czasu będzie zdejmowany filtr (czy do skutku czy nie ... klient musi wiedzieć ze moze to zająć nawet pol roku oraz ze będzie musiał pożegnać się z 99% linków)

Tylko co dalej? Zdjęcie 99% linków oznacza praktycznie to samo co filtr, czyli dalekie miejsca. Jak wygląda to po zdjęciu filtra. Linkować? Strony ze zdjętym filtrem ręcznym są jakoś bardziej obserwowane?

Myślisz, że otrzymasz gotową strategię? Poczytaj, analizuj. Poczytaj nowe wskazówki google a dojdziesz po czasie jak to zrobic :) Bez przesady, nikt nie będzie tłumaczyć jak wyjść z filtra bo każdy jest inny ale chodzi zawsze o LINK.

1. wpierw oceń za co filtra masz, potem można dyskutować :)

wysyłając RR i przygotowując DF nalezy linkować dalej ... jak przerwiesz po zdjęciu filtra pozycje mogą wrócić i jeśli wróca a linków nie bedzie to wszystko zleci...

Tak po odjęciu 99% linków masz szansę zacząć pozycjonowanie od nowa :-)

Zdjęcie 99% linków oznacza praktycznie to samo co filtr, czyli dalekie miejsca.

Zdjęcie 99% linków to gruba przesada. Najważniejszym jest umiejętność wyboru tych najgorszych linków, oczywiście najgorszych w/g G. Zdejmujesz te najgorsze i piszesz prośbę o rozpatrzenie

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@magik89

Nie do końca rozumiem czy twój post był odpowiedzią do mojego, ale jeśli tak, to czy ja gdzieś napisałem pytanie jak mam wyjść z filtra? Nie.

Właściwie wyjście z filtra ręcznego w pewnych sytuacjach, obecnie nie jest jakoś bardzo trudne. Tylko w samo w sobie jest nic nie warte, jeśli się nie wraca na topy.

widziałem już aki syf w dwóch przypadkach, że 99% posżło do piachu - nie nadawało się to nawet na obiad dla rekinów (poza osobą z tego forum, która to robiła)

aż ciśnie się na usta pytanie odwrotne: jakich linków google nie wskazuje jako nienaturalne... niby głupie pytanie a jednak...

ci, którzy otrzymują filtry ręczne i przykłady niedobrych linków, pewnie swoje wnioski wyciągają i na pewno są mądrzejsi :)

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

aż ciśnie się na usta pytanie odwrotne: jakich linków google nie wskazuje jako nienaturalne...

Takie do których się nei dotknęliśmy ...

aż ciśnie się na usta pytanie odwrotne: jakich linków google nie wskazuje jako nienaturalne...

Takie do których się nei dotknęliśmy ...

Obawiam się, że takie też pokazuje ;) (i nie mam na myśli wcale działania na niekorzyść przez posraną konkurencję)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności