Skocz do zawartości

Powiadomienia o nienaturalnych linkach

Mutilator

Rekomendowane odpowiedzi

jest wersja powiadomień bez wpisu w zakładce działania ręczne i możliwości wysłania prośby o ponowne rozpatrzenie. Czyli pozycje spadną za chwilę, ale może będzie to efektem po prostu wycięcia "nienaturalnych" linków a nie filtra na daną frazę.

Chyba norma, bo mam powiadomienia, a nie ma informacji w działaniach ręcznych.

Sprzedam domenę rządową 10latwue.pl aukcja na allegro

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale jest nowość

" Aktualną listę ręcznych działań, które podjęliśmy wobec Twojej witryny, znajdziesz na stronie Ręczne działania. Jeśli lista jest pusta, nie musisz przesyłać prośby o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia. "

tego wcześniej nie było. czyli można domniemywać że, wreszcie coś algorytmicznie robią... a nie ręcznie.

zobaczymy jakie będą konsekwencje.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zamiast użerać się z pracownikiem, będziesz się użerał z algo, problem w tym, że tu po działaniach musisz czekać nie wiadomo co, aż algo sobie uzna, że już jesteś cacy :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jest wersja powiadomień bez wpisu w zakładce działania ręczne

Mi właśnie seria takich powiadomień przyszła i zero spadków w serpach. Myślę, że póki nie będzie spadków na konkretne anchory to nic nie będę robił.

Najgorsze jest teraz to oczekiwanie na spadki i pozycji...i zarobków :(

Też dostałem sporo powiadomień o nienaturalnych linkach i filtrze, spadków brak ale spotkałem się ze spadkami 4 września - bez wcześniejszych powiadomień. Jeżeli ktoś z Was też zauważył agresywne spadki w dniu 4 września proszę o informację - próbuje ustalić przyczyny, szukając wspólnych czynników.

Tru

brak sygnatury

jest wersja powiadomień bez wpisu w zakładce działania ręczne i możliwości wysłania prośby o ponowne rozpatrzenie. Czyli pozycje spadną za chwilę, ale może będzie to efektem po prostu wycięcia "nienaturalnych" linków a nie filtra na daną frazę.

w zakładce "działania ręczne" powinna pojawić się z opóźnieniem 1-2 dni

Czyli widzę że to jednak masowa akcja, jak na razie spadków nie ma ale to normalne bo to zawsze jest po kilku dniach od powiadomienia...

Jeżeli chodzi o "działania ręczne" to moim zdaniem powinna się pojawić tam informacja jeżeli otrzymaliśmy powiadomienie o nienaturalnych linkach, w końcu po coś to powiadomienie wysłali.

Poniżej załączam statystyki z MajesticSeo dla domeny, która otrzymała informację o nienaturalnych linkach.

Moje pytanie brzmi, czy Waszym zdaniem przy takim rozkładzie anchorów informacja o nienaturalnych linkach może mieć związek ze zbyt dużą ilością "exact match anchorów" prowadzących do strony?

3k linków

54% - Other Anchor text

7% - adres url

6% - adres url

5% - brand

5% - adres url podstrona

4% - adres url podstrona

4% - adres url i część frazy

4% - adres url

3% - adres url

3% - exact match anchor text

3% - exact match anchor text

około 50 linków nofollow

wszystkie linki są linkami tekstowymi.

W zdecydowanej większości linkowana jest strona główna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności