Skocz do zawartości

Powiadomienia o nienaturalnych linkach

Mutilator

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

pewnie że równa się spadkiem, chociażby dlatego że wycieli linki

czy nie sadzisz ze to troche nielogiczne?jesli wycieli linki to po co kaza robic jeszcze z nimi porzadek i je usuwac?po co kaza slac disavow?jesli sami wycieli linki to nie ma co slac prosby o ponowne rozpatrzenie bo linkow nie przywroca.

jesli nie wycieli linkow tylko nalozyli filtr to mozna probowac robic porzadek z linkami i wtedy slac ponowne rozpatrzenie i moga zdjąc filtr

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

U mnie spodków brak. Info wisi na dwóch stronach. Ciekawe, że jedna strona była niegdyś oczyszczona z filtra i filtr znikł. Linkowana nie była, ale info właśnie wróciło. Tak jak u was - w dupsko za historię.

Na każdej stronie mam swle, mniej więcej ale są, ale nie każda ma info.

Nie cierpię spamerów!

czy spadki są widoczne np 24h po pojawieniu się informacji w GWT

Czasami są spadki a później jest dopiero info. Nie wiem, jednak od czego jest to uzależnione.

po co kaza slac disavow?

Nikt nie karze stosować disavow, jedynie zalecają. Bez tego narzędzia też wyjdziesz z filtra.

Na każdej stronie mam swle, mniej więcej ale są, ale nie każda ma info.

Większość "pozycjonerów" (o zgrozo) stosuje tylko swle. Jeśli swl będzie znikomym procentem to google nawet tego nie zauważy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Studenciak - jak masz informacje w działaniach ręcznych to liczą że sam jeszcze coś od siebie zrobisz, podpowiesz jakieś miejscówki czy coś.

@Mutilator dokładnie o to mi chodzi.

BTW normalną reakcją na spadek linków jest obniżenie pozycji w serpach, czyli nawet nie trzeba filtra dawać, tylko poczekać na działania pozycjonera. nie źle sobie to wykombinowali

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

U mnie spadek na 60-80 pozycje, działanie na całej stronie, potem info w panelu. Przyczyna? Stawiam na swl, bo ostatnio tym się "bawiłem".

Zrzekać się linków czy zdobywać mocne, zaufane linki?

A po prostu ich usunąć nie możesz?

Od razu dopieprzyć z disavow, niech się innym przy okazji dostanie...

Jasne, że tak k...wa zrobię jak będzie trzeba. Nie jestem pozycjonerem

Jeśli tak zrobisz to nie masz 100% pewności, że wyjdziesz z filtra. Disavow nie daje tej pewności. Daje możliwość przekazania Google witryn, które później ONI co najmniej oflagują. To tak jakbyś strzelił sobie w kolano.

Kolejny nie-pozycjoner zrobi to samo, kolejne witryny oflagowane. Twoja strona jak była w doopie, tak jest.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

301 ze zbanowanej przeniosło moc zobaczymy jak długo

o moj boshhhe...

Zanim skrytykujesz sprawdź prawdopodobnie nie tyle co sama domena przekazała moc a linki które nie zostały jeszcze odnalezione. Nówka sztuka weszła na frazy a jedynymi linkami była ta 301. Jak to wytłumaczysz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności