Skocz do zawartości

Powiadomienia o nienaturalnych linkach

Mutilator

Rekomendowane odpowiedzi

Odczepcie się od tego disavow, nikomu do szczęścia nie jest to potrzebne.

jak jest za swl to wycofać linki i wysłać RR. Nigdzie google nie pisało że disavow jest niezbędnym krokiem. Poczytajcie sobie jak do tego podchodzą w anglojęzycznych krajach, jak dokumentują brak kontaktu z właścicielem strony zanim wrzucą linka do disavow.

@Lukas_79 dawno Cię tutaj nie było.

Wymyślili to oni sobie fajnie tylko, my znajdujemy od razu alternatywne zastosowania ich pomysłów ;)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@jimmi czasami zerkalem sobie ;)

to nie guugiel zrobi porzadek z SWLami, katalogami i innymi wynalazkami - zrobi to sama branza SEO i to szybciej niz sobie to mozna wyobrazic :)

a duza czesc branzy bedzie mogla sie co najwyzej przerzucic na SEM ... bo ich swiat wywroci sie do gory nogami

a duza czesc branzy bedzie mogla sie co najwyzej przerzucic na SEM

Taaa, już ja to widzę jak sie przerzucaja z budżetem 9,90 na SEM :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A po co komu sem jak w efekcie może nastapic odpływ interautów of Google gdy przestaną znajdować czego szukaja. Taka sytuacja jest obecnie i sam się wk...m, ze nic znaleźć nie mogę. Na klikanie w reklamy G mam natomiast wy...e.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

20 milionów polaków korzystających z googla to nie jest mały rynek. W żadnym innym kraju chyba nie ma tak, że prawie 100% narodu kozysta z usług jednej firmy. Po za komunistycznymi krajami oczywiście gdzie wolny rynek jest tłamszony w zarodku. U nas podaje się jakieś wyssane z palca dane że 70% internautow korzysta z google iles tam z wp.pl ileś z omnetu ileś z ... tylko czyja szukajke udostępnia to wp i onet itp ? Z binga? korzysta polska emigracja przeważnie więc nawet nie powinna być ona brana pod uwagę przy ustalaniu takich śmiesznych statystyk. W Polsce tak naprawdę ludzie korzystają szczątkowo z innych szukajek. Ktoś tam skorzysta z binga bo się obrazi na google, z jakiegoś katalogu stron itp. jednak i tak wróci do google jak mu przejdzie. To uzależnienie od Google jest gorsze jak Heroina :) Z innymi korporacjami jest podobnie niestety. Że Google upadnie? kiedyś musi bo albo szlak go trafi naturalnie albo sami ludzie się do tego przyczynia :) Nie takie potegi upadały. Związek Radziecki upadł, Rzym upadł a ty mi próbujesz wmówić, że G będzie wieczne :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@gielo nic ci nie probuje wmowic nie widze jednak perspektyw by cos w tej kwestii moglo sie zmienic w najblizszym czasie :)

nie oszukujmy sie inne szukajki zlaly nasz jezyk i nie za bardzo oplaca im sie tym rynkiem zajmowac .... przynajmniej teraz

tu masz przyklad

https://binged.it/1aHYOpP

mamy prawie 18 a tam echo na ten temat ....

a tutaj male porownanie

https://bit.ly/17GYZk3

1. Ludzie są coraz bardziej leniwi

2. Google ma coraz więcej danych (udostępnionych przez nas samych) które przetworzone oddaje "za darmo" wyciągając przy okazji jeszcze więcej tych danych

3. Ludzie w swojej masie są debilami (sorki musiałem te nielubiana prawdę napisać :D ) i wierzą w każdą bzdurę umiejętnie podaną

4. Google "ma w kieszeni" wielu polityków (duże sumy na lobbing i j/w robienie stadu wody z mózgu)

5. Google sięga w coraz to "nowsze rejony" i pola eksploatacji praktycznie monopolizując rynek

te parę powodów raczej nie wróży nic dobrego ...

Tak jak pisałem już parę lat temu jedyna nadzieja w wąskiej specjalizacji do której chyba wszystko zmierza i jedyne szanse na podobne usługi mają narzędzia ukierunkowane na wąską tematykę ale pojawia się problem dotarcia do odbiorców i kółko się zamyka, że nie wspomnę o tym iż googlasy też już ten kierunek zaczynają penetrować.

Związek Radziecki upadł, Rzym upadł

Podstawowa różnica moim zdaniem tkwi w tym, że korpogoogle to praktycznie my wszyscy którzy dostarczamy informacji o nas samych innym ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. Ludzie są coraz bardziej leniwi

Też bym kciał jak Ty :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A nie uważacie że niektóre powiadomienia powinny przyjść już dawno ? Wg mnie część tych powiadomień tyczy się stron które już dostały jakiegoś filtra jakiś czas temu i myślę że te konkretne powiadomienia nie są zwiastunem spadków. Nikt przecież tego ręcznie nie sprawdza, dzięki tym powiadomieniom uczą swój algorytm porozumiewania się z webmasterami, algorytm wykrył "nienaturalne linki" to wysyła komunikat, webmaster usuwa linki w disavow wysyła prośbę a algorytm sprawdza czy linki "złe" zostały usunięte, jeżeli tak zdejmuje kare, jeżeli nie to wysyła w odpowiedzi te przykładowe złe linki.

Wg mnie część tych powiadomień tyczy się stron które już dostały jakiegoś filtra jakiś czas temu i myślę że te konkretne powiadomienia nie są zwiastunem spadków.

te powiadomienia są niezależne od innych typów filtrów - dotyczą tylko "filtrów ręcznych". Zawsze też są spadki - nawet jeśli zostaną nimi dotknięte domeny wczesniej "trafione" filtrem algorytmicznym - w tym wypadku oczywiście spadki widać najlepiej w statystykach wejść i są mniej spektakularne niż w przypadku domen wcześniej czystych - tutaj zresztą spadki też mogą być o różnym nasileniu - od wylotu z top100, do tylko niewielkiego spadku np. z top1 na top7-8

Taaa, już ja to widzę jak sie przerzucaja z budżetem 9,90 na SEM :D

Myślę, że sporo się znajdzie takich co za 9,90 miesięcznie stworzą kampanię, ustawią budżet i oleją :-)

Wystarczy wytłumaczyć klientowi że musi regularnie płacić Google haracz za kliknięcia :-)

To dużo prostsze i mniej czasochłonne dla gimnazjalistów niż SEO.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Wg mnie część tych powiadomień tyczy się stron które już dostały jakiegoś filtra jakiś czas temu i myślę że te konkretne powiadomienia nie są zwiastunem spadków.

te powiadomienia są niezależne od innych typów filtrów - dotyczą tylko "filtrów ręcznych". Zawsze też są spadki - nawet jeśli zostaną nimi dotknięte domeny wczesniej "trafione" filtrem algorytmicznym - w tym wypadku oczywiście spadki widać najlepiej w statystykach wejść i są mniej spektakularne niż w przypadku domen wcześniej czystych - tutaj zresztą spadki też mogą być o różnym nasileniu - od wylotu z top100, do tylko niewielkiego spadku np. z top1 na top7-8

OK, tylko zastanawiam się właśnie czy te filtry algorytmiczne nie zmieniły się po prostu w "ręczne"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności