Skocz do zawartości

Powiadomienia o nienaturalnych linkach

Mutilator

Rekomendowane odpowiedzi

U jednego z moich klientów przyczepili się do linków, których pierwsze pojawienie się zarejestrowali w 2009 roku.

Są to linki z linkme.pl. Przy czym są one na stronach, które zostały wyrzucone z linkme, ale kod SWLa pozostał i linki nadal są wyświetlane.

Strony ewidentnie śmietnikowe, zapomniane przez właściciela.

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a przykadowe linki wysylane sa dopiero po pierwszego odrzuconym zgloszeniu? ja mam mase zakupionych na allegro precli i seo blogow, wiec pewnie wszystko trzeab wywalic.

Uzywacie jakies narzedzi do sprawdzania czy link moze zostac czy go usunac? Jakie kryteria przyjac?

1. czy strona jest w google,

2. jesli jes to Ile ma backlinkow?

..

..

co jeszcze?

Uzywacie jakies narzedzi do sprawdzania czy link moze zostac czy go usunac? Jakie kryteria przyjac?

1. czy strona jest w google,

2. jesli jes to Ile ma backlinkow?

..

..

co jeszcze?

Ilość backlinków nie ma znaczenia. Jeżeli jedyne linki jakie dodałeś to marne precle czy komentarze to chyba analiza nie będzie Ci potrzebna...

Lepiej sobie przypomnij czy w ogóle są jakieś dobre linki

na początek zobacz

- skąd masz najwięcej linków i czy sa to linki z anchorem exact match

- przyjrzyj się stronom z PR=0 i PR=N/A

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Po dzisiejszym losowaniu googlelotka i mnie zaspamowali skrzynkę jedynej domeny, którą mam dodaną do GWT. No, coż trzeba brać się za linkowanie domeny-zmienniczki i wysłać na rozgrzewkę kolejnego zawodnika z rezerw.

A wszystkim co podp... disavow naprawdę współczuję i zalecam dodanie do każdego RR:

https://www.youtube.com/watch?v=tfBGQDiEktA

Bez problemu strony wracają po zdjęciu filtra nawet jak nie mają żadnych linków, co jest już w ogóle absurdem. No, ale trzeba jednak je podlinkować bo pewnie po jakimś czasie spadną jak nic.

A jaki średnio okres czasu czekaliście na zdjęcie filtra ręcznego?

Zamierzam wywalić wszystkie linki i zgłosić RR, ale chciałbym wiedzieć jak szybkiej mniej więcej reakcji mogę się spodziewać ;)

do 14 dni... sporadycznie zdarza się i 4 tygodnie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

co myslicie o tych katalogach?

Nie warto sobie obciążać myśli tym shitem ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności