Skocz do zawartości

A może to jest przyczyna

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

To się zgadza. Mam taką stronkę, gdzie jest tylko kilka zdań (klientka nie zapłaciła za strone i pozycjonowanie), ale w ubiegłym roku dobrze ją wypozycjonowałem. I bot gugielka wchodzi na nią co dwa dni. A w nowo wykonanej stronie na wejście bota do podstrony musze czekać i kilka tygodni.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z kolei ja od ok. 12 dni borykam się z problemem wyindeksowania przez Google, ponad 99% zaindexowanych stron. Serwis posiadał pod 98.000 indexów jeszcze do niedawna, dziś "site" pokazuje całe 2scie pare. Ciekawsze jest dla mnie to, że serwis podniósł się o jedno oczko do góry i zajmuje #1 pozycje w google. Cieszyć się, czy się nie cieszyć ;) Na innych serwisach również spore spadki, ale nie tak drastyczne, max. 25% indexow wylecialo dla danego serwisu.

Podejrzewam ze google olewa revisit-after z prostego powodu: sam sobie moze stwierdzic jak czesto strona jest aktualizowana i dopasowac bota do czestotliwosci zmian. testow nie robilem ale tak na oko i na zdrowy rozum tak mi to wyglada - moze dobry temat do testow?

i tak tez chyba jest, codziennie robie update newsow, dorzucam pare roznosci... srednio mam ok. 20 wejsc gbota dziennie i pozycja w googlu leci do gory ok. 1-2 dziennie - dodam, ze strona zaindeksowana od tygodnia

Z kolei ja od ok. 12 dni borykam się z problemem wyindeksowania przez Google, ponad 99% zaindexowanych stron. Serwis posiadał pod 98.000 indexów jeszcze do niedawna, dziś "site" pokazuje całe 2scie pare. Ciekawsze jest dla mnie to, że serwis podniósł się o jedno oczko do góry i zajmuje #1 pozycje w google. Cieszyć się, czy się nie cieszyć ;) Na innych serwisach również spore spadki, ale nie tak drastyczne, max. 25% indexow wylecialo dla danego serwisu.

Jestem przekonany, ze wroci do normy. I to samo, bez Twojej pomocy. Zajmij sie lepiej czyms bardziej pozytecznym ;)

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Grzesiek: nie wydaje mi sie, google, z lepszym czy gorszym skutkiem ale sie stara, stoi caly czas frontem do klienta od lat wiadomo (no moze nie w Polsce) ze jest to jedyny dlugofalowy model biznesu - maja za duzo do stracenia i za duza plynnosc finansowa zeby sie bawic (ryzykowac) tak jak onet i tym podobne.

Mam taka sytuacje od poniedzialku zostal zmieniony opis strony linki dodalem, linki zindeksowalo tylko zawsze co 2 lub 3 dni googlebot odwiedzial mi strone , a teraz nic... :);) nie ma wynikow na Google... dalej czekam..

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Jestem przekonany, ze wroci do normy. I to samo, bez Twojej pomocy. Zajmij sie lepiej czyms bardziej pozytecznym :)

to juz trwa ponad 1.5 miesiąca... coraz trudniej jest uwierzyc, ze nagle sie cos zmieni ;(

to juz trwa ponad 1.5 miesiąca... coraz trudniej jest uwierzyc, ze nagle sie cos zmieni ;(

Już się zmienia, tzn. są domeny nigdy nie dotknięte tym zjawiskiem, są takie które to miały i wychodzą z tego, no i są takie co dołują maksymalnie (w sensie indeksu a nie pozycji) - nie istnieje jedna reguła dla wszystkich.

Ponadto znów mamy conajmniej dwa zestawy z site: na różnych DC, który może się róznić dla przykładu 460 tys i 320 tys w zależności od "grupy" DC, te DC znów są podmieniane na kilka godzin i mamy to co się zaczęło kilka miesięcy temu czyli nieustanną jazdę, ale nie dla wszystkich jednakowo! - myślę, że należy się przyzwyczaić :)

Mam śmieszny przykład wyindeksowania subdomeny z site: kilkadziesiąt tysięcy, i zastąpieniem jej aliasem mimo braku praktycznie linków! Czyli, tak, było xyz-qwerty.domena.pl (site: 20tys-30tys), a gugiel zaczął indeksować krótszą formę (mimo braku większej zachęty) xyz.domena.pl i praktycznie wywalił z indeksu xyz-qwerty.domena.pl (zostawiając PR dla podstron!!), to był eksperyment który miał na celu sprawdzenie googli pod kątem duplicate content i wyszło coś dużo ciekawszego, czego zresztą w sumie nie rozumiem, ponieważ liczba linków do xyz-qwerty.domena.pl jest setki razy większa niż do xyz.domena.pl.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Jestem przekonany, ze wroci do normy. I to samo, bez Twojej pomocy. Zajmij sie lepiej czyms bardziej pozytecznym :)

Ja mialem podobna sytuacje chociaz trwalo to tylko kilka dni i wygladalo bardziej na powrot do starych wynikow sprzed kilku miesiecy. Mozesz sprobowac zrobic sitemap'e.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Odwiedzlaność mi spadnie? :) Fakt, googbeot nie robił zakuów komputerowych, ale fajnie było jak ktoś odwiedzał.. ;)

A powaznie - JAK TO TO TAK NIE BYŁO OD POCZATKU?

W ostatnim czasie bardzo wydluza sie czas zmian w indeksie googla, trzeba miec na prawde sporo BL zeby było to zo kilka dni.

Badałem swoje strony bo mam sytuację taką, że jedne strony mają ładne indeksy a drugie poobcinane. Co ciekawe w moim przypadku poobcinane mam tylko serwisy dla których miałem lub mam założoną sitemap dla google. Może ktoś by powteirdził lub zaprzeczył tej tezie?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Co ciekawe w moim przypadku poobcinane mam tylko serwisy dla których miałem lub mam założoną sitemap dla google. Może ktoś by powteirdził lub zaprzeczył tej tezie?

Zaprzeczam :mellow:

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Stare domeny tracą na indexie - młode zyskują spore zaplecze 2-3m/czne.

Nowe domeny to masakra z indexacją. 2-3 tyg. i echo.

Muli G: i to ładnie. Zbyt dużo usprawnień swojej szukarki chcą wprowadzić naraz.

Jeszcze trochę a przerzucimy się na Onet.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności