Skocz do zawartości

Zarabianie na YouTube - fakty i mity

manymars

Rekomendowane odpowiedzi

co ludzie co zarabiają na tym calkiem konkretną kasę

ale tu głównie mowa o tworzących recenzje gier, video tutoriale do gier

są kanały gdzie codziennie dodawane jest kilka filmów przy czym w w ciągu 24h robią 500 000 wyświetleń na jednym filmie

przy takich ruchu reklamy adsense to nie jedyne na czym zarabiają, bo dochodzą również sponsorzy, np. twórcy sprzętu komputerowego

z takiego kanału spokojnie można się utrzymać, i to na całkiem niezłym poziomie :)

• 3 tygodnie później...

Ja od początku swojej przygody z yt/adsense (4miesiące) zgromadziłem 1.100.000 wyświetleń - 6300 kliknięć - 0,6% CTR - 0,06 e CPC - 385e Zarobki czyli ponad 1500zł

Ogólnie od jakiegoś czasu wrzucam tylko swoje materiały (wcześniej robiłem kompilacje różnych rzeczy:faili,wypadków,piłkarzy ect) i widzę znaczący wzrost wartości kliknięć. Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się wybić i będzie to moje główne zajęcie.

Pozdrawiam

Tak uściślając to nie można podawać publicznie zarobków, CTRów itd. Jeśli chodzi o kompilacje to takie konto długo nie pożyje, albo Google zablokuje Wam możliwość zarabiania na nich. W ostatnim czasie jest na nie obława i Google wymaga dowodów posiadania praw do filmików użytych do kompilacji.

Korzystając z okazji mam pytanie do starych wyjadaczy, czy zauważyliście w ostatnim czasie (3-4 tygodnie) spadek ecpm o jakieś 50%? Ja niestety się z tym zmagam. Sprawdziłem charakterystyke trafficu i jest bez zmian (ruch głownie z US). Zastanawiam się czy nie zastosowali u mnie czegoś zwanego "Smart Pricing".

Pozdrawiam

Są tematy gdzie za 1000 wyświetleń można zgarnąć 100-200 zł a są takie gdzie to jest 3-5 zł, dotyczy to zarówno YT jak i samego adsense - to w sumie ten sam system, tej samej firmy.

Wszelkiego rodzaju rozrywka, gry, muzyka, śmieszne filmiki itd. których chyba jest najwięcej na YT to są słabo płatne tematy.

• 2 tygodnie później...

Ja od początku swojej przygody z yt/adsense (4miesiące) zgromadziłem 1.100.000 wyświetleń - 6300 kliknięć - 0,6% CTR - 0,06 e CPC - 385e Zarobki czyli ponad 1500zł

Ogólnie od jakiegoś czasu wrzucam tylko swoje materiały (wcześniej robiłem kompilacje różnych rzeczy:faili,wypadków,piłkarzy ect) i widzę znaczący wzrost wartości kliknięć. Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się wybić i będzie to moje główne zajęcie.

Pozdrawiam

Hey, klemens - 0,6 % CTR - Jeśli postarałbyś się poprawić ten współczynnik do minimum 2%'cent to śmiało mógłbyś zacząć na poważnie się tym zajmować. Nigdy niestety nie zainteresowałem się ściśle zarabianiem pod YT - ale uważaj, ostatnio jest nagonka dla tego typu kanały ze względu na to, że właściciele nie posiadają praw autorskich, za których brak można otrzymać bana.

cropped-test1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności