Skocz do zawartości

Forma reklamy przy szczupłym budżecie

makulebe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym was zapytać jaki rodzaj reklamy proponujecie.

Na razie dysponuję budżetem, no niech będzie 100 zł (mało ale od czegoś trzeba zacząć)

Co polecacie, aby zareklamować swoją stronę? (portal ala kwejk)

reklamę na facebooku, pozycjonowanie, wpisy do katalogów, reklama adtality, kupno powierzchni reklamowej, reklama na nk?

Pozdrawiam.

(portal ala kwejk)

Obawiam się, że jeżeli serwis nie wyróżnia się na tle konkurencji to nawet 100 zeta będzie zmarnowaną kasą ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Miałem kiedyś serwis w tej "tematyce". Może nie było to coś bardzo dużego, ale dawało się nieco na tym zarobić.

Moje doświadczenia były takie, że ściąganie ruchu do tego typu serwisu za pomocą płatnych kampanii dawało mizerne efekty w stosunku do nakładów finansowych.

Raczej zastanowiłbym się, co zrobić, by skłonić ludzi do wejścia na stronę innymi metodami. Pomyśl gdzie/jak możesz im podsunąć "przynętę" i zachęcić do wejścia po więcej. ;)

Nie mam tu na myśli wchodzenie na kolejne fora i zostawianie postów typu: "Zobaczcie, jaką fajną stronę znalazłem (przypadkiem)..."

Przede wszystkim jednak (zanim zaczniesz się reklamować), zastanów się, czy treści na stonie są wystarczająco atrakcyjne, by użytkownicy ściągali masowo kolejnych np. udostępniając treści na Facebooku.

Jeśli nie, jakiekolwiek działania reklamowe nie mają większego sensu.

Na razie dysponuję budżetem, no niech będzie 100 zł

Powiedz że żartujesz..

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności