Skocz do zawartości

Początki pozycjonowania - od czego zacząć?

Alina J.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja zaczynałem od tego, że pozycjonowałem swoje strony. Kilka z nich zresztą jest w topach od kilku lat, kilka z nich złapało szybko filtry. W sumie z tego forum zaczerpnąłem 99% wiedzy teoretycznej. Siedziałem tutaj i czytałem przez chyba 3 albo 4 lata. W tym czasie już linkowałem swoje strony. Te, których szkielet zbudowałem o dobre linki, przetrwały do dzisiaj, te które jechałem na masę, w większości są już dawno zafiltrowane (nawet nie wiem co się z nimi dzieje).

Tutaj jest naprawdę dużo dobrych pozycjonerów. Ja swoją wiedzę w zasadzie wzorowałem na tym co pisał Blake (kłaniam się) i paru innych. No i wychodzi na to, że mieli oni rację, każdy link daje jakąś tam moc, trzeba tylko umieć go wykorzystać.

Piszesz

"Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na rozpoczęcie mojej nauki?

Jakieś linki? ;)"

O jakie linki Ci chodzi? Najlepsze w zasadzie możesz znaleźć i zdobyć ręcznie. Przez co? Przez gugla oczywiście :).

A ja szukam czegoś dla PRAWIE laików ;).

Dobre rady juź tu miałaś. Zacznij od postawienia kilku stron. Wybierz tematykę najlepiej taką na której się znasz. Dobierz frazy na które stronę chcesz pozycjonować, poczytaj o optymalizacji strony.

Potem zacznij zdobywać linki. Czytaj PiO i blogi a stopniowo zaczniesz ogarniać temat. Jeśli masz taki problem z podstawami to kup sobie kurs Lexy dla początkujących. Podstawy masz tam przedstawione w bardzo przystępny sposób.

Jeśli chodzi o pozycjonowanie po prostu zacznij to robić ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak chcesz coś dla totalnych laików zacznij od tego https://www.forum.optymalizacja.com/topic/24388-pozycjonowanie-jest-prawie-dla-kazdego/

Generalnie na proste frazy pozycjonowanie to nic trudnego dodajesz np do 100 katalogów z jakiejś listy, następnie np. do 100 ksiąg gości z innej listy, Później znowu 100 katalogów, później trochę precli itd. Później dochodzą blogi, fora, zaplecze, automaty itd

Prosiłabym o porady dla początkujuących pozycjonerów - chodzi mi konkretnie o to, od czego zacząć przygodę z pozycjonowaniem.... Jestem czynnym copywriterem i po prostu chcę poszerzyć zakres swoich usług. Może na początek jakiś kurs? Co doradzicie? ;)

Jako ze jesteś czynnym copywriterem zacznij od postawienia kilku-kilkunastu a nawet kilkudziesięciu blogów i prowadź sobie je tylko bez robienia śmietnika czy tez pakowania reklam. Dla przykładu zrób to tematycznie paczki 20-30 sztuk i tak zamieszczaj wpisy stawiając na unikalność tekstu.I kiedy ty będziesz się kształcił niech zaplecze się rozrasta :-) a z czasem zbierzesz z tego plony.

Kolejna rzecz to dobre narzędzie do dodawania i analizy stron oraz linków, teraz zrobisz tyle na ile ci pozwala soft na którym działasz i cala prawda:-). Przy zakupie softa przeważnie masz szkolenia online i na nich się opieraj bo tu nie ma filozofii, w pozycjonowaniu chodzi o linki a robota pozycjonera opiera się na pozyskiwaniu ich:-)

Kup program do katalogowania (DLA + SEOCAT)+ coś do hervestowania (może być miona czy sb jak kto woli) + proxy (jak do postowania, katalogowania to lepiej prywatne) jak do hervestowania to publiczne mogą być (wuproxy.pl lub proxymarket.pl) + serwer do tego (SB możesz trzymac na swoim kompie)

Zacząłbym od dokładnego zapoznania się z czynnikami mającymi wpływ na ranking witryny w Google a potem do wyposażenia się w niezbędne "zabawki" ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności