Skocz do zawartości

Początki pozycjonowania - od czego zacząć?

Alina J.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak tak, ja wiem, chodziło mi tylko konkretnie o to, co to znaczy "zgłoszenie samej wyszukiwarce"? Co to konkretnie oznacza? I w końcu - dodawać stronę do katalogu czy nie? ;)

Poza tym, jeszcze jedno pytanie mam. Bo tak sobie pomyślałam nad alternatywami dla pozycjonowania. I jest jeszcze przecież reklama sponsorowana, czyli wyniki Google AdWords, które wyświetlają się na samym górze listy wyszukiwania. Teoretycznie więc - po co to całe pozycjonowanie? Nie lepiej i nie łatwiej taką reklamę po prostu wykupić? Skoro pozycjonowanie, to taka trudna, praco- i czasochłonna, a do tego kosztowna sztuka? ;) Sorry z góry, jeśli pytanie jest durne, ale ja na razie kompletnym laikiem jestem, a zresztą "kto pyta nie błądzi". Pozdrawiam.

Część osób omija adwordsy dla zasady, jeśli wszyscy zaczęli by wykupywać AW, to stawka za klik rośnie. Dodatkowo często w takie linki klika konkurencja, albo nudzące się gimbusy, a ty za wszystko płacisz, jeśli klik kosztuje 0,1 zł trudno, ale jak 10zł i kliknięć dla sportu będzi 50% to przekłada sie to na sporą kasę, dodatkowo to ze ktoś wejdzie na twoją stronę to nie oznacza ze coś kupi, a ty płacisz.

Oczywiście AW też czasem jest opłacalne, znajomy płacił 200zł/mc za frazę X, zrezygnował z jej pozycjonowania i wrzucił AW, stawka była poniżej 1zł, okazło się za ma z niej 80-100 kliknięć/mc

Trudne pozycjonowanie to jest w PL na 100 może trochę więcej fraz, reszta jest do zrobienia przy odrobinie wysiłku. Jeśli pozycjonujesz komercyjnie kilkaset/kilka tys fraz to nie obejdzie sie bez kosztownych softów, hostingów, setek stron zapleczowych, jak kilka stron na własne potrzeby, to można wypozycjonować się właściwie bezkosztowo.

Macie rację ;). Byłam tylko ciekawa Waszej opinii :). Ja też kiedyś miałam reklamę w AW (wygrałam bon o wartości 250 zł na reklamę). Bardzo szybko ta kasa się skończyła. Fakt, miałam troszkę więcej zleceń, ale czy to takie opłacalne było, to bym nie powiedziała...

Np. dodać ją do webmaster google i tam zgłaszasz...

Masz na myśli Google Webmaster Tools? To wystarczy?

I jeszcze jedno pytanko - czy warto w ogóle pozycjonować stronkę jeszcze niedokończoną (niezapełnioną treścią)? Kiedy jest najlepszy czas na rozpoczęcie pozycjonowania?

Przepraszam za dwa posty obok siebie.

Mam jeszcze taki problem. Chcę dodać witrynę do GWT.

Pojawia się komunikat:

1. Pobierz ten plik weryfikacji w języku HTML. [googlea69260dc87dc3f3b.html]

2. Prześlij plik pod adres https://thebestcopywriting.blogspot.nl/

3. Sprawdź , czy przesłanie pliku zakończyło się pomyślnie, odwiedzając w przeglądarce stronę https://thebestcopywriting.blogspot.nl/googlea69260dc87dc3f3b.html .

4. Kliknij poniżej przycisk Zweryfikuj

Aby własność pozostała zweryfikowana, nie usuwaj pliku HTML nawet po pomyślnej weryfikacji.

W jaki sposób wykonać punkt 2. z powyższej instrukcji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności