Skocz do zawartości

Początki pozycjonowania - od czego zacząć?

Alina J.

Rekomendowane odpowiedzi

To w jaki sposób (alternatywny) mogę w takim razie jeszcze monitorować swoją witrynę?

Na pewno nie przez GWT. Znaczy powiem szczerze, to są pogłoski, niepotwierdzone informacje etc., że dodanie do GWT może spowodować problemy z pozycjonowaniem. Ja sam osobiście wolę narzędzi googla unikać. Do śledzenia linkowania witryny proponuje majesticseo, jest darmowe, jeśli będziesz potrzebować w przyszłości większej liczby opcji, to po prostu wykupisz sobie abonament i tyle :).

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No mam na Wordpressie właśnie bloga. Co więc będzie najlepsze, Waszym zdaniem (wtyczka jet..., MajesticSEO)? I jak teraz "odpiąć" witrynę od GWT?

Aha, jeszcze pytanko jedno - kiedy jest najlepszy moment, by zacząć pozycjonowanie? Czy opłaca się (i - przede wszystkim - czy nie zaszkodzi to witrynie) pozycjonować stronkę jeszcze niezapełnioną treścią? Mniej więcej po ilu wpisach na blogu można zacząć myśleć o pozycjonowaniu?

Na pewno nie przez GWT

Znaczy powiem szczerze, to są pogłoski, niepotwierdzone informacje etc.

Kolego - według mnie siejesz małe zamieszanie .W GWT mozna znaleźć ciekawe info np. o banach

Nie zaszkodzi, jeśli pozycjonowanie pójdzie w parze z dodawaniem treści. Nie musi to być ilość oszałamiająca, byle nie świecił pustkami

Jeśli pozycjonowane frazy będą na stronie - nie zaszkodzi , ale jeśli będziesz pozycjonować na frazy których google nie znajdzie - moze zaszkodzić. "pozycjonowałem" ( w " " ;)) w ten sposób swoją stronę na frazy których nie było. Wskoczyłem na fajne pozycje a później spadłem z hukiem. Gdy już była treść ciężko było się wspiąć na podobne pozycje po ponad miesiącu się udało

Mam do Was jeszcze takie pytanko - bloga mam na Wordpressie z końcówką .com - ale, z racji tego, że jestem obecnie w Holandii, przekierowuje mnie na .nl, podejrzewam więc, że w innych krajach też tak jest. Czy jeśli będę pozycjonować na .com, to będzie to skuteczne? Co z tymi przekierowaniami?

• 2 tygodnie później...

Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy :). To znaczy, że to nie ma znaczenia, jaką końcówkę będę pozycjonować? Chodzi o to, jaki adres powinnam wpisywać na przykład w katalogach? Czy jeśli wpiszę .nl, to automatycznie będzie pozycjonowało mi .com? Czy jakoś inaczej to wygląda? Bo się trochę pogubiłam.

I jeszcze jedno pytanie. Chcę zlecić zrobienie strony profesjonaliście - treść mam, z racji tego, że jestem copywriterką. Kompletnie jednak nie znam się na HTML, projektowaniu stron, itd., a chcę, żeby to było jednak coś bardziej profesjonalnego, niż ogólnodostępny szablon Wordpressa. Co myślicie o pakietach 1&1? Bo zapewne jest tu gropno osób, które zna się na tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności