Skocz do zawartości

Flagowanie domen - temat zbiorczy

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie to katalogi powstały z myślą o promocji stron a nie seo i itnieje w dalszym ciągu wiele z nich z których mam ruch na strone. Doszly mnie jednak słuchy innych rozżalonych osób o filtrach za linki z takich katalogów. Nie trzeba wcale spamu i pod...lania aby zostac ukaranym, wystarczy byc uczciwym naiwniakiem co to myśli, że jest w porżadku względem google.

Ps. Tak juz idąc po bandzie to słyszałem o filtrze za linka nofollow sidewide w bannerze reklamowym na jakiejś popularnej w branzy stronie :) Po usunięciu linka i zgłoszeniu do google prośby filtr zdjęli. Poczytajcie sobie troche inne fora i blogi, także zagraniczne co to G odp...a ostatnio.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kokodżambo to może oświecisz nas głupiutkich szaraczków jak to zrobić? Jak wyjść z ręcznego filtra bez zgłaszania spamu do disawov i prośby o ponowne rozpatrzenie strony w G?. Jak to zrobić gdy dolinkowanie dobrymi linkami nic nie daje, gdy jeden link z zdawało by się porządnej strony jest często winowajcą, a nie wiesz jaki bo się g tym nie chwali. Jak to zrobić gdy mimo poprawy profilu i jakości linków strona dalej siedzi w filtrach? Oświeci nas Pan? Oświeci nas Pan co ma zrobić właściciel porządnej strony któremu konkurencja zajęchała ją spamem? Czekać na zbawienie, czy jak? Jakiś cud? Niech Pan przestanie bredzić bo albo nie jest pan wogóle zorientowany co się obecnie dzieje ze stronami internautów, którzy często nigdy nie słyszeli nawet nazwy seo albo ma pan jakiś sobie znany cel wygadywania takich bzdór. Ma Pan płatne katalogi?, precle? sprzedaje pan punkty bądź jest właścieiem SWL czy jak? boi się pan odpływu klientów i braku zarobków? Może czas sie bardziej postarać o jakość takiego zaplecza?

Dlaczego zgłaszam spam do disavow? Bo własciciele taich pseudostron nawet nie raczą odpowiedzieć na maila z prośbą o usunięcie z nich linka. Oni mają na mnie wyje....ne ja mam na nich jednym słowem. Dla mnie sprawa jest nadzwyczaj jasna i klarowna, zastanawiam się tylko dlaczego dla Pana nie jest.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dlaczego zgłaszam spam do disavow? Bo własciciele taich pseudostron nawet nie raczą odpowiedzieć na maila z prośbą o usunięcie z nich linka. Oni mają na mnie wyje....ne ja mam na nich jednym słowem. Dla mnie sprawa jest nadzwyczaj jasna i klarowna, zastanawiam się tylko dlaczego dla Pana nie jest.

na marginesie głównego wątku rzucę na tą kwestię spojrzenie z innej strony: mam trochę katalogów angielskich, moderowanych, jeszcze z lat 2004-2006. I dziennie dostaję masę maili z prośbą o usunięcie linka. Wiecie z czego jest 99% z nich pisane? Z jakiś lewych maili na hotmail, gmail, itp. I jak to wygląda? To ma być wiarygodne? Na początku nawet odpisywałem prosząc o przesłanie tej prośby z maila w domenie, którą chcą usunąć. Jeśli się nie mylę dosłownie 2 osoby tak zrobiły, reszta olała sprawę i zapewne poszło disavow, bo tak prościej.

Ps. Tak juz idąc po bandzie to słyszałem o filtrze za linka nofollow sidewide w bannerze reklamowym na jakiejś popularnej w branzy stronie :) Po usunięciu linka i zgłoszeniu do google prośby filtr zdjęli. Poczytajcie sobie troche inne fora i blogi, także zagraniczne co to G odp...a ostatnio.

Jeśli tak było to wg. mnie najlepszy dowód na to, że google losowo daje filtry za linki po to, by zgłaszać spamerskie strony przez disevow.

A nazwa "ręczny filtr" wydaje mi się być powoli na wyrost, bo chyba wszystkie idą z automatu.

Rady na to brak, trzeba linkować, bo inaczej się nie da być wysoko i liczyć, że google nas nie 'wylosuje"

@lilavati, zrób test i daj znać ;)

ja robiłem na swoich :P

potwierdzam ... miałem to samo.

Ale to jest też drugie dno - wielu z tego forum nie odpowiada, lub wycenia na równi z dodaniem do katalogu od sztuki. Klient nie zapłaci złotówki od katalogu za usunięcie bo licząc np 1200 katów to ma wydac 1200 zyla bo komuś w du**e mózg został ? Klient wtedy całość wrzuca do DT i ma to gdzieś. Wiec kilka osób samo ukręciło bat na swoje katy...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja robiłem na swoich

i wyszło, że disavow nie szkodzi?

Użycie disavow jest warunkowane zachowaniem się osób, kóre nie chcą usunąć linka bądź nie odpowiadają na mejle w tej sprawie. Drugie uwarunkowanie to "zepsucie" domeny - zależy jak i czym popsuta.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak wyjść z ręcznego filtra bez zgłaszania spamu do disawov

Piszesz bloga o SEO i zadajesz takie pytania? To jest co najmniej śmieszne. Ręce opadają.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Zdred, na polityka się nadajesz ;)

Napisz krótko: tak/nie.

Disavow nie szkodzi - zalezy której stronie :)

jak jest ordynarny spamkatalog to i bez disavow jest oflagowany i nie ma co nad nim plakac ze ktos go dodal do disavow.

Wnioskuje otworzenie dzialu:MÓJ PLIK disavow :)

i robienie uniwersalnego wielkiego pliku disalow zawierajacego najgorsze smieci ktory kazdy sobie uzyje w zgloszenie:)

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

jak jest ordynarny spamkatalog to i bez disavow jest oflagowany i nie ma co nad nim plakac ze ktos go dodal do disavow.

Ale niestety są dwie opcje związane z usunięciem wpisu z takiego katalogu: jeśli uda się usunąć - nie wchodzi o DT, a jeśli nieda sie usunąć to niestety ląduje w DT

Wnioskuje otworzenie dzialu:MÓJ PLIK disavow :)

i robienie uniwersalnego wielkiego pliku disalow zawierajacego najgorsze smieci ktory kazdy sobie uzyje w zgloszenie:)

mam taki plik - waży kilkadziesiat megsów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności