Skocz do zawartości

Nowa Strona - czekać? dodawać treść? linkować?

Matek233

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Pytanie raczej dla początkujących dlatego taką kategorię wybrałem.

Mam stronę wielotematyczną z odpowiedźiami na pytania, jak zrobić..., domowe sposoby na... itd.

Strona nowa, ma około miesiąca od 2 tygodni dodaję unikalną wyczerpującą treść z wplecionymi w tekst słowami kluczowymi, odmianami, synonimami itd. Teksty seo na dobrym poziomie pisane przez copywriterów.

Tytuły artykułów są budowane tak jak ludzie w google wpisują. Dodane mam już około 80 artykułów i niestety nie pokazały się jeszcze na pozycjach top 10 i nie generują wejść z google. Gdzie na mojej firmowej stronie po dodaniu artykuły, po kilku dniach pokazuje się w top 10 (strona ma ponad rok). Dodam jeszcze, że meta dane robię dobrze, tak jak na stronie firmowej również z artykułami, przepisami itd. Słabe pozycje to przyczyna tego, że strona jest nowa? Jeśli tak ile może trwać zdobycie zaufania google? Czy warto dodać na stronie firmowej jeden link do strony z poradami? Tematyka - strona nowa to porady dla internautów, a firmowa to przepisy, artykuły, restauracje.

Co mogę robić oprócz dodawania treści i wklejania linków na FB i NK? Nie chce nic namieszać, bo po tych aktualizacjach to już nie wiem co można, a czego nie. Poradzicie coś?

Pozdrawiam!

Tetrus jesteś tego na 100% pewny, że nie zaszkodzi?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dodałem do onetu darmowy wpis, ale chyba go jeszcze nie ma. Poza tym dodalem dwa płatne do gazeta.pl i chyba interia.pl

Nie chce z tym przesadzać, żeby google nie zwariowało... A jak wygląda sytuacja z naturalnymi linkami bez anhorów? Gdybym umieścił jakieś zwykłe linki do artykułów na stronach o tej wlaśnie tematyce?

No to cię oświecę, że są przypadki że jednak szkodzą ;p Nie każdej stronie ale jednak jest to możliwe.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Mam podobne dylematy z nowymi stronami.

Na pewno lista dobrych katów na początek, ale odpuściłbym sobie gołe frazy kluczowe w anchorach. W katach linkowałbym w tytule "brand - fraza" lub sam "brand". Link w opisie również bym odpuścił.

Kilak długich i unikalnych artów bym napisał do mocnych precli, ale linki w treści bym pominął - raczej postawiłbym na link w postaci "urla" na końcu artykułu z podpisem "Więcej znajdziecie tutaj: url" lub coś podobnego.

Zostają profile, fora i aktywność w social mediach by zdobywać lajki, plusiki i tweety oraz własne zaplecze, który jest chyba najlepszym rozwiązaniem... ale nie każdy je ma.

Ostatnio był art na jednym z blogów o tym, że można pozycjonować bez fraz kluczowych w anchorach, czyli samym brandem i urlem.

Cóż, wszystko zależy od konkurencyjności frazy i doświadczenia, a z faktem, że każdy link może zaszkodzić po prostu trzeba się pogodzić. Ja mam małe doświadczenie i liczę się z tym, że coś, prędzej czy później zepsuję.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Ja uważam, że zwykły link na stronach o podobnej tematyce nie może nic zepsuć, przecież to może zrobić każdy internauta i wygląda to naturalnie. A o to chyba chodzi google prawda? Faktycznie gdyby robić anchory to google widzi, że ktoś na sile próbuje, ale zwykły link? Czy ktoś z doświadczeniem może się wypowiedzieć?

Nie ma dobrej reguły. Dodajesz linki, jakiekolwiek - zawsze jest pewne ryzyko. Może być tylko większe lub mniejsze, w zależności jak umiejętnie to zrobisz.

Nie dodajesz - oczywiście też jest ryzyko, bo ktoś może dodawać za ciebie :-)

@Matek, sprawdź konkurencję na interesujące Cię frazy. Jakiś kurs dla początkujących nie zaszkodzi (usystematyzowanie wiedzy). Jeśli poradniki mają być wartościowe nie mogą być pisane przez copywriterów. Zobacz ile tego w sieci i jakie bzdury wypisują.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Matek, sprawdź konkurencję na interesujące Cię frazy. Jakiś kurs dla początkujących nie zaszkodzi (usystematyzowanie wiedzy). Jeśli poradniki mają być wartościowe nie mogą być pisane przez copywriterów. Zobacz ile tego w sieci i jakie bzdury wypisują.

Masz rację ważne, aby teksty były dobre, pisane pod użytkownika oraz seo. Jednak są to proste porady, które może napisać każdy po przeczytaniu kilku informacji. Nie są to porady prawne, finansowe, lub związane z jakąś ciężką dziedziną. A coś w stylu domowe sposoby na przeziębienie lub jak zrobić drinka mohito ;)

Ile zajmuje +/- google ocena strony?

No to cię oświecę, że są przypadki że jednak szkodzą ;p Nie każdej stronie ale jednak jest to możliwe.

Jeśli mogę Ciebie prosić, to oświeć mnie bardziej i powiedz w jakich przypadkach dodanie nowej strony do kilku dobrych katalogów może jej zaszkodzić.

Moja strona https://tetrus.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności