Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy niezarejestrowana domena nie ma bana?

akavsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kilka lat temu posiadałem domenę, nie opłaciłem jej i przez te lata leży sobie niezarejestrowana. Nie ma jej już też w Google, po wpisaniu site:nazwadomeny.p nic nie wyskakuje - czy można jakoś sprawdzić czy domena nie ma bana ? Wydaje mi się po prostu, że jak ją posiadałem to trochę przegiąłem i domena wyleciała z indeksu, jednak nie jestem pewien, a chciałbym ją znowu zarejestrować. Jest jakieś narzędzie, aby to sprawdzić?

Jesli to bylo dawno, to raczej nie ma nic w serpach na site:domena.pl. JEdnak jesli plik (robots=nofollow_ blokowal pewne strony to moga one byc do dzis. Ostatnio kupowalem wlasnie porzucona domenke i mimo ze dawno byla porzucona to miala w serpach podstrony.

Jesli w serpach nie ma podstron to nei da sie jednoznacznie stwierdzic czy domena jest zbanowana. Jednak mozna z duzym prawodpodobienstwem to oszacowac. Zobacz w web.archive.org jaka byla jej historia. Byc moze ktos ja kupil i postawil tam spam. Wtedy ryzyko istneieje. Sprawdz tez skad prowadza backlinki. Jesli na domenie nie bylo nic badziewnego i nie ma badziewnych linkow to pewnie nie bedzie zbanowana, bo i za co.

Nie zapominaj ze zbanowana domenke mozna tez odbanowac. Jako nowy wlasciciel (mimo ze stary) zawsze mozesz napisac uzasadnienie ze kupiles i widzisz ze jest zbanowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności