Skocz do zawartości

spadek pozycji wzrost odwiedzin

Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

od tygodnia zauważyłem znaczący spadek dla kluczowych fraz, sprawdzany z różnych lokalizacji, i wzrost odwiedzin na stronie. działania marketigoe (ulotki, katalogi itp ) wstrzymane od 3 miesięcy więc nie można tu mówić o wejściach bezpośrednich, zresztą w statystykach sprawdzałem i 90%. to ref z google.

Czy ktoś z Was ma podobny przypadek?

gugiel sprząta Ci linki - kluczowe frazy, które linkowałeś, lecą w dół a wejścia masz z longtail'a

zapewne w narzędziach dla webmajstrów masz info o nienaturalnych linkach.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

I tutaj póki co muszę Ciebie zaskoczyć: "W witrynie nie znaleziono ręcznych działań przeciwspamowych." :) być może niespodzianka będzie wkrótce.. Co do linków to wiele linków w ostatnim czasie usuwałem ze stron do których mam dostęp.

Dla mnie dziwny jest wzrost, ja nie mówie o 10-20% a prawie 100%. Domena w sieci od 2006 roku bez żadnych potknięć, więc wiem jakie statystyki powinny być tym bardziej, że pozycje lecą i to ostro..

tylko sie cieszyc powinienes.pewnie masz strone wartosciowa :) i google to docenilo :)

ale nie ciesz sie tak bardzo-za dwa tygodnie troche opadnie ten ruch.Mialem to samo(baardzo dawno nie tykana strona)-nagle z kosmosu wyszyly ciekawe frazy (nie tylko LT) ktorych nie robilem.Czesc sie trzyma czesc spadla,ale ogolnie do przodu.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Też tak miałem, spadek pozycji na kluczowe frazy (w moim przypadku było to niestety działanie ręczne), a ruch w ogóle nie spadł, tak samo po zdjęciu filtra - nie wzrósł. Przyczyny dopatruję się w tym, że mam spory site i tak na prawdę większość ruchu i tak pochodziła z haseł, które kierowały do tematów na moim forum.

Tak jak mówi kolega wyżej. Być może też jest tak, że w taki sposób, nie zmniejszając ruchu na Twoją stronę google pomaga się wybijać następnym stronom ?

Sorry ale jak wpadłeś na tak genialne spostrzerzenie, ruch nie jest zależny od widzimisie G, tylko od chęci userów do odwiedzania twojej strony. Jeśli G zrzuca twoja stronę w odchłanie serpów, ilość odwiedzajacych zapewne spadnie.

Najprawdopodobnie wyszły na wierzch jakieś długie ogony lub np. wpisy reklamowe w forach i to daje spontaniczny ruch

Na ruch nie ma rady - oczywiste jest że zależy od pozycji ale często i bez niej wiele osób trafia jak ktoś gdzieś poleci w popularnym miejscu strony itp. Oraz od sezonu ogórkowego na dane treści.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Na to pytanie może Ci odpowiedzieć tylko osoba z dostępem do statystyk. To Ty wiesz, na jakie dokładnie frazy zanotowany został spadek pozycji, a na jakich widać wzrost ruchu. Równie dobrze może się zaczynać sezon w Twojej branży i ruch mogą generować ogólne frazy, gdzie spadek mógł nastąpić na long-tailowe... albo na odwrót.

Musisz dokładnie sprawdzić wejścia w Statystykach. Musisz się także liczyć, że np. teraz jest więcej wejść bo nadchodzi sezon lub gdzieś w mediach była jakaś informacja, która pomogła w uzyskaniu takiego ruchu. Jednoznacznie nie można odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności