Skocz do zawartości

Powielony tekst od firmy reklamowej

MarcoDeluci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Prowadzę portal i rozwijam go każdego dnia pod każdym kątem w tym też uzupełnianie o unikalne treści pisane przez copywriterów. Każdy artykuł jest tak zoptymalizowany, żeby oczywiście wyświetlał się możliwie wysoko na zamieszczone w nim słowa kluczowe (na ten moment mam już około 400 art.). Zgłosiła się do mnie firma reklamowa, która chciałaby zamieszczać artykuły na mojej stronie (unikalny i wartościowy content w zamian za linka pod danym artykułem). Zgodziłem się pod warunkiem, że treść MA być unikalna. Przesłano mi dwa teksty, wartościowe i ładne, problem w tym, że Pani napisała mi, że do innych portali również będą przesłane takie artykuły. Już dzisiaj znalazłem słowo w słowo identyczny artykuł na portalu o podobnej tematyce, aż się boję przeczesywać internet za kilka dni :/ Moje pytanie brzmi, czy zamieszczać takie powielone artykuły czy jednak dbając o unikalność treści na mojej stronie -kategorycznie odmówić? Czy powielone artykuły mogą w jakiś sposób wpłynąć na moje pozycje na frazy kluczowe, (obecnie jestem na kilka najważniejszych fraz w top3 i jedna w top1, frazy drugoplanowe nie wychodzą po za top10)? Czy google po tym jak się zorientuje, że jest to zduplikowana treść może ukarać całą moją stronę czy jedynie ten artykuł? Jakie są Wasze opinie?

Pozdrawiam K.

Czy google po tym jak się zorientuje, że jest to zduplikowana treść może ukarać całą moją stronę czy jedynie ten artykuł?

Jedynie daną stronę z artykułem, jeżeli chcesz zachować artykuły dla siebie (swojego serwisu) z jakichś tam wzgledów, to daj po prostu no index na taką podstronę.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności