Skocz do zawartości

Pozycjonowanie domena .eu czy com.pl

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

Ukierunkowanie tylko polska.

Tylko .pl, .com.pl lub .com.

Eu w skrajnym przypadku, na samym końcu, po .net, .org, .info, .net.pl, .info.pl, .org.pl.

Z punktu widzenia pozycjonowania, to każdą domenę da się wypozycjonować.

Natomiast z punktu widzenia zwykłego użytkownika, różne mniej znane rozszerzenia domenowe zniechęcają do otwierania takich stron, oczywiście, to moja subjektywna opinia.

Ponieważ jak wspomniałem, jestem wzrokowcem i domeny eu kojarzą mi się ze spamem. Gdy czegoś poszukuję (.eu) zazwyczaj trafiam na strony typu reklama AS... Takie moje zdanie... Poza tym europejskie są mało znane dla potencjalnego Kowalskiego... Oraz co do pozycji marnie wyglądają. :) Com.pl. Com. PL dobrze powinny Tobie zaowocować. :)

PS. Skąd tyle tych eu? A no przecież są za 0 PLN do wykupienia... Lecz większość nie jest zainteresowana kupnem. :) (stąd ta promocja)

• 2 tygodnie później...

Końcówka domeny to rzecz subiektywna. Pod względem SEO, to jedno i to samo. Osobiście lepiej patrzę na .eu, aniżeli .com.pl.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

spam na .eu to taki stereotyp który powielają ludzi co nie maja o tym pojęcia, wszytko się zaczęło od tego ze drooped sprzedawali domeny .eu po 1 zł ja nawet sam kupulę pod spamy w tej promocji chyba 300 szt. Ale te domeny już dawno poszli w piach bo nikt tego czegoś nie przedłuża.

Jako internauta mogę dodać, że choć rzadko zaglądam na serwisy w domenie .eu,ale to chyba dlatego, że takich jest po prostu mniej. W top też nie spotyka się .eu zbyt często, ale raczej właśnie dlatego, że jest mniej niż .pl

Napiszę teksty wszelakie w oraz proste artykuły po angielsku i niemiecku. FV przez useme lub UoD. Kontakt: tanieseo[at]gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności