Skocz do zawartości

Adsense a mailing

adsensepytacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam pytanie odnośnie mailingu - na Allegro zakupiłem usługę mailingu do osób, które wyraziły zgodę na otrzymywanie wiadomości reklamowych, a dodatkowo sama baza mailingowa zgłoszona jest w GIDO. Strona, za pomocą której wysyłany jest mailing to zielonymail.com. Po wykupieniu mailingu moje wpływy z adsense raptownie wzrosły, jak również liczba wyświetleń. Czy takie działania są legalne i zgodne z regulaminem adsense? Nie chciałbym otrzymać bana, gdyż po prostu zależy mi na dobrym wypromowaniu strony poprzez pozycjonowanie i mailing oferowany przez firmy zewnętrzne.

Pozdrawiam

Dotyczą Cię w tym przypadku zapisy odnośnie nieprawidłowych kliknięć i wyświetleń, oraz źródeł ruchu na strony.

Wklejanie nie działa, więc poczytaj sobie sam tu:

https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=pl

Jak sam widzisz -- przyszłość Twojego konta wisi na włosku. Szkoda, że nie zajrzałeś do tego artykułu wcześniej, albo nie zapytałeś przed zleceniem wysyłki. :(

Dziękuję Panu bardzo za odpowiedź. Napisałem do osoby od mailingu o zaprzestanie działań, a do adminsitracji adsense zgłosiłem zaistniałą sytuację oraz poprosiłem o odjęcie wszelkich niesłusznie naliczonych należności. Czy w takim przypadku jest szansa uniknąć bana od adsense?

Powiem tak kiedyś brałem udział w pewnej akcji konkursowej, i akurat mój produkt, czyli film dostał się na listę mailingową, jako jeden z ciekawszych filmów. Po wysłaniu tego mailingu przez 3 dni miałem o połowę większy ruch i zarobki też skoczyły. Nie był to mój mailing, ale poprzez informacje w nim wiele osób odwiedziło moją stronę. Także wydaje mi się, że ruch analizowany jest przez wszystkie te systemy G i jeśli jest on prawidłowy raczej nic Ci nie grozi. Wiadomo, ze im więcej ludzi się przewija tym i więcej ludzi kliknie w reklamę.

Jednak moim zdaniem lepiej jest wykupić sobie np. reklamę wizerunkową u kogoś na jakiejś stronie, przez co ludziom wpisuje się adres, strona do głowy, ktoś tam zajrzy i jak zobaczy coś ciekawego Bedzie stronę odwiedzał.

Ponadto mailingi uzyskujesz jednorazowo jakiś skok, za te same pieniądze możesz uzyskać podobny wynik albo i lepszy zależy ile ludzi zobaczy reklamę właśnie poprzez reklamę wizerunkową u kogoś na stroje, która np. będzie się wyświetlać przez miesiąc. Ruch nie wzrasta Ci od razu, ale w skali miesiąca widzisz przypływ ludzi. No chyba, ze się zareklamujesz na Onecie albo innej stronie gdzie jest dużych ruch. Jednak ten sam efekt możesz uzyskać za dużo mniejsze pieniądze właśnie wykupując reklamę na mniejszych stronach gdzie i reklamy są dużo tańsze.

Co do samego adsense to jeszcze sporo musi się zmienić, aby Ci naprawdę uczciwi wydawcy mogli czuć się bezpiecznie, bo teraz a to ktoś naklika, coś ktoś umieści i nie mały wydawca żyje w strachu, a są ludzie, którzy grają uczciwie i wiedzą, o co w tym chodzi, ale sporo jest też parapetów, którzy mogą pomóc wywinąć się z tego interesu.

Dziękuję Ci bardzo za tak wyczerpującą wiadomość - i właśnie chciałbym pokazać adsense, że nie mam najmniejszego zamiaru nic kombinować, chcę powoli tworzyć wizerunek swojej strony, tylko, że nie w taki sposób - bo przyrost 80 euro dziennie MUSI być podejrzany nie chcę od Google wyłuzać pieniędzy :(

• 2 tygodnie później...

Nie przesadzacie trochę? Podsumowując to wydawca AdSense nie może sobie pozwolić na jakąś szaloną promocję, a już broń Boże żeby jakiś viral z treści się zrobił i nagle napłynęło masę UNIKALNYCH użytkowników, bo ban konta murowany? Ja na Twoim miejscu bym się nie bał tylko cieszył, chyba, że w tym mailingu miałeś kod AdSense, ewentualnie był napis "klikajcie w reklamy", albo inne niestworzone pomysły, aby naciągnąć nieuczciwie kasy.

Sam napisałeś, że zarobki zwiększyły się razem z liczbą odwiedzin także nie rozumiem w czym problem.

Kompletne i aktualne informacje jak złożyć wypowiedzenie umowy OC u Twojego ubezpieczyciela w 2015 roku

Nie, nie przesadzamy.

Możesz kupić mailing, ale nie wolno Ci kupić mailingu w programach GPTR, które generują nieprawidłowe kliknięcia.

Mój błąd i zwracam honor :) Nie zobaczyłem, że zielonymail.com to GPTR.

Kompletne i aktualne informacje jak złożyć wypowiedzenie umowy OC u Twojego ubezpieczyciela w 2015 roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności