Skocz do zawartości

ocena katów i precli po wzg. przydatności

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie czynniki bierzecie pod uwagę oceniając katy i precle, oprócz takich rzeczy jak: wiek domeny, PR, BL, RefDomain, CF i TF z Majestic, ew. wskaźniki z seoMoz.

Mi do głowy przychodzi jeszcze sprawdzenie profilu linków (zróżnicowanie anchorów i stosunek follow/nofollow), ilość linków wychodzących z podstrony, ilość linków w opisie...

Coś ważnego pominąłem?

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś ważnego pominąłem?

Późniejszy nakład czasu pracy na czyszczenie profilu linków ? ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Moim zdaniem, należy się przygotować do tego, że czeka nas coraz więcej "ręcznych robótek" ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

czyszczenie profilu

Profil to sobie można wyczyścić na "naszej klasie"

a selekcje jakąś trzeba robić

No to jaki masz problem? Robisz selekcję wg tego co uważasz za dobre i złe. Kupujesz kilka domen i każdą linkujesz czymś innym albo wszystkim naraz, sprawdzasz wyniki, analizujesz je i już wiesz która selekcja była dobra a która nie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Profil to sobie można wyczyścić na "naszej klasie"

To nie mój problem, że niektórzy kiblują latami w jednej klasie :D

No to jaki masz problem?

Nie mam zupełnie żadnego. Grzecznie się tylko zapytowywuje jak inni do tego podchodzą. Oczywiście odpowiedzi mogę nie otrzymać - taki lajf :)

Natomiast ty najwidoczniej masz problem - nie potrzebnie się spinasz i mędrkujesz.

Grupy reklamowane na PiO można wykluczyć.

Zgadza się, reklamy na PIO i allegro trzeba omijać. Niemniej PROseowcy często reklamują swoje publiczne bazy (katy i precle) tu i ówdzie a potem mówią że publiczne są bee :faja:

mędrkujesz.

Mędrkuj dalej i szukaj dobrych rad PiOwskich doradców. Tylko uważaj żebyś nie obudził się z ręką w nocniku.

Grupy reklamowane na PiO można wykluczyć

+perdyliard :hahaha:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

PROseowcy często reklamują swoje publiczne bazy (katy i precle)

Żaden "pro" nie będzie upubliczniał swojego zaplecza, chyba , że będzie to zaplecze które ma rygorystyczną moderację a co za tym idzie ma normalny koszt (czytaj droższy ) publikacji czy dodania ...

Katalogi i precle zmieniły swoje przeznaczenie. Służą jedynie do strzyżenia jeleni z kasy. Nie ma to nic wspólnego z pizycjonowaniem.

Tylko i wyłącznie małe, prywatne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Beer, nie mówię o zapleczu. Dobrze wiem, że nikt rozsądny nie ujawnia zaplecza, na który pozycjonuje klientów (czytaj zarabia pieniądze). Chodzi mi o bazy katów i precli dostępne dla ludzi na kodziki/punkciki, itp.

Katalogi i precle zmieniły swoje przeznaczenie. Służą jedynie do strzyżenia jeleni z kasy. Nie ma to nic wspólnego z pizycjonowaniem.

i to jest szczery i ciekawy głos w tym temacie :)

i to jest szczery i ciekawy głos

Dla osób Twojego pokroju, które to łykną, bo z prawdą nie ma wiele wspólnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności