Skocz do zawartości

ocena katów i precli po wzg. przydatności

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Aha

Blake - przyjmujesz ciekawą i chyba nie do końca przemyślana strategię. Zarówno ja, jak i wielu początkujących seo z tego forum, korzysta z twojej netmisji. Sprzedajesz produkt ludziom, którzy nie mają wielu własnych zasobów i korzystają z tego co dadzą inni. Abstrahuje od tego czy to jest skuteczne czy nie. Twoje docinki, wycieczki osobiste, szczególnie w tematach, które są dla ciebie, być może głupie, lub oczywiste są żenujące. Jeżeli nie chcesz pomóc to nie musisz marnować czasu na pisanie. Ja pytam bo się uczę i zbieram informacje. Puki co korzystam z cudzych baz bo własne uczę się tworzyć. A czy obudzę się z ręką w nocniku? Penie nie raz. Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli nie chcesz pomóc

Jak najbardziej chce, dlatego od razu napisałem Ci co trzeba zrobić:

Robisz selekcję wg tego co uważasz za dobre i złe. Kupujesz kilka domen i każdą linkujesz czymś innym albo wszystkim naraz, sprawdzasz wyniki, analizujesz je i już wiesz która selekcja była dobra a która nie.

Odpowiedzi typu:

Grupy reklamowane na PiO można wykluczyć.

Nie ma to nic wspólnego z pizycjonowaniem.

a tak na prawde wszystkie te czynniki nie mają znaczenia jeśli zawartość strony jest kiszkowata

Możesz czytać jako śmieszne anegdoty nie mające nic wspólnego z prawdą. Prawdę możesz poznać JEDYNIE na własnej skórze (i domenach).

Ja pytam bo się uczę

To nie pytaj tylko weź się do roboty, bo od pytania $ nie przybywa.

Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi

Widzę, że usilnie starasz się nie popełniać błędów.

to nie musisz marnować czasu na pisanie

Już nie zmarnuję ani sekundy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chodzi mi o bazy katów i precli dostępne dla ludzi na kodziki/punkciki, itp.

Brutalna prawda jest taka, że są guzik warte i masowo dodając do nich narażasz się na "pocztówki z wakacji w gwt".

Za bardzo dobrze nie wygląda jak link prowadzi z kilkuset praktycznie takich samych stron ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer problemem katalogów jest to, że linki są w tytułach, które z kolei są w znacznikach od h3 (wpkat) to h1 (seokatalog) to jest główna przyczyna filtrów i banów; te katalogi, które nie mają linków w tytułach i w treściach mają od G. spokój;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

dobrze wiecie o co mi chodzi, tylko zgrywacie się :) wejdźcie sobie w dowolny wpis w seoku i wp-kacie i zobaczcie kod, nikt nie umieszcza linków w h1 lub h2 lub h3, tylko syfiaste polskie katalogi

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

problemem katalogów jest to, że linki są w tytułach, które z kolei są w znacznikach od h3 (wpkat) to h1 (seokatalog) to jest główna przyczyna filtrów i banów

Nie.

Problemem jest zgłaszanie do disavow tychże katalogów.

Im bardziej, publiczne są katalogi tym problem jest większy.

Wszystkie większe publiczne grupy są już oflagowane. Czy to aż tak ciężko zrozumieć.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Beer problemem katalogów jest to, że linki są w tytułach, które z kolei są w znacznikach od h3 (wpkat) to h1 (seokatalog) to jest główna przyczyna filtrów i banów; te katalogi, które nie mają linków w tytułach i w treściach mają od G. spokój;)

Nie, to nie jest żaden problem, problemem jest powielanie praktycznie jednej i tej samej strony pod wieloma adresami ...

Problemem jest zgłaszanie do disavow tychże katalogów.

To jest tylko efekt produkcji masówki

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie zgodzę się, że to nie problem, bo tylko polskie skrypty seo umieszczają linki w znacznikach, to jest według Was ok? Aaa zapomniałem, jak nie będzie linków w tytułach, to ludzie nie kupią multikodów, bo katalog bez anchora jest bezużyteczny według wielu

Aaa zapomniałem, jak nie będzie linków w tytułach, to ludzie nie kupią multikodów, bo katalog bez anchora jest bezużyteczny według wielu

i to jest problem.

Katalogi są stawiane wg przekonań większości rynku. Bo inaczej kupców będzie mniej i katalogi na siebie nie zarobią.

Wszystkie większe publiczne grupy są już oflagowane. Czy to aż tak ciężko zrozumieć.

Są i co z tego? Mam kilka stron zrobionych samymi świeżymi wp-katami, które teraz są co do jednego oflagowane. Problem jest tylko tak, że nie zauważyłem żadnych spadków dzięki temu, że domeny zostały oflagowane, minus taki, że w tej chwili kopa nie dają jak na początku dla nowo dodanych stron, ale jak ktoś myśli to wymienia domeny i kółko się kręci od nowa, robi się pozycje dla nowych stron, po oflagowaniu wymienia domeny i znowu jest moc a wpisy, które były dodane wcześniej dostają drugie życie. Czy to aż tak ciężko zrozumieć?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A Wordpress nie umieszcza w linkach znaczników ?? ;) wordpresów chyba jest kilka milionów ładnych :D masz czasami nawet ilość pobrań / wykorzystania jednej i tej samej templejtki idącą w pierdyliardy i co ? Tylko na tych pierdyliardach WP masz różną treść pomimo takiej samej lub podobnej konfiguracji ..

Oczywiście zaraz przeczytamy o skuteczności tych katalożków które mają taki sam podział na kategorie/subkategorie taką samą konstrukcje, tak samo maja nasrane pierdyliardy z xxxx wzietych tagów dla jednego wpisu ....

Nie nie umieszcza linków zewnętrznych w znacznikach <h1>, <h2> <H3>, umieszczają je tylko modyfikacje pod seo; seokatalog też umieszcza tytuły w h1 będące odnośnikami do linków zewnętrznych, za to są filtry na frazy, tylko w Polandzie są takie rzeczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności