Skocz do zawartości

ocena katów i precli po wzg. przydatności

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

heh, nie dość że donosisz to jeszcze kłamiesz - przyznałem, że w poście odnośnie katalogów można było się tego dopatrzyć, nie podjąłem żadnych kroków uznając decyzję moderatora. Cała sprawa jednak rozbija się o później usunięty post w temacie precli, który był odpowiedni co potem potwierdziła administracja przywracając go.

Lubisz sobie tak poraportować, gdy masz coś do kogoś? Sprawia to przyjemność? Dobrej zabawy.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytaj ze zrozumieniem. Wysłałem raport właśnie na ten idiotyczny post o przyszłych planach, który służył chyba jedynie podbijaniu Twojego wątku. O nim napomknąłeś w poście, w którym jedziesz po MaxPanie twierdząc, że niesłusznie usuwa Twoje posty. Prawdopodobnie robi tak, bo moderacja dostaje raporty (w tym jeden poszedł ode mnie). Jak widzisz na PiO - wielu uznaje screeny ze statystyk za żenujące, tak więc raportów pewnie trochę leci. Ciągłe i nachalne próby przekonywania innych, że grupy katalogów są nadal skuteczne nie pomagają, IMHO.

Wracając do tematu .

Katalogowanie oraz preclowanie jest to forma pozycjonowania dla ubogich lub masochistów .

Pewnie, że jest kilkadziesiąt katalogów wartych uwagi ( no może trochę wiecej), a reszta jest to klasyczne wielkie G.... tworzone tylko i wyłącznie po to, aby osoba tworząca grupę mogła zarobić parę złotych na chleb z szynką . Zazwyczaj po roku tych katalogów nie ma, a jak są to ich wartość jest żadna

Mało wiesz na ten temat. :)

Eksperyment Discover.pl

Lesiu ustal sobie wersję wydarzeń, która Cie stawia w lepszym świetle, tutaj się przyznajesz do nie jednego raporciku, ale do co najmniej dwóch

https://www.forum.opt...15#entry1281687

W swoich tematach staram się poprawiać swoje katalogi (jako pierwszy z wp-kat usunąłem linki z widgetów zanim jeszcze weszła panda), doradzać innym i testować. Nie jest to zabronione, a że to Cię w oczy kole to swoimi nachalnymi postami w moim temacie dałeś odczuć. Gdy to nie wystarczyło, zaczęły się raporty.

Przeczytaj jeszcze raz, może uda Ci się w końcu zrozumieć. W wątku o moderatorze MaxPanie, który Ci nie pasuje, piszesz, że usunięto Ci POSTY. Więc napisałem, że jestem jednym z tych, którzy zgłosili Twoje POSTY. Skoro usunięto Ci więcej niż jeden post to osób zgłaszających POSTY było pewnie więcej. Jeśli bym napisał, że jestem jednym z tych, którzy zgłosili Twój POST to by tyczyło się jednego, tego samego posta. Czy teraz już rozumiesz? Jeśli nie, to przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, kolejny raz nie będę powtarzać, szkoda mi czasu.

Wątek o MaxPanie Ci zamknięto to zaczynasz przenosić pyskówki do innych działów? Daj sobie spokój.

Przyznaję, ja jestem jednym z tych, którzy zgłosili posty Achila do moderacji. Chłopiec podbija sobie wątek dodając jakieś pozbawione sensu teksty o swoich planach oraz screeny ze statystykami.

To raczej ty poczytaj co sam piszesz i zweryfikuj sobie jaki to ma sens.

Ponieważ do wielu wniosków doszliście zamykam.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred, wyjaśnij mi: skoro to lista, z której wg Ciebie nie można usunąć wpisu to dlaczego są tam wszystkie WP-Katy, które rzekomo znalazłeś na PiO?

Włącznie z tymi (czyli wszystkimi z tej listy), w których usunięcie wpisu to zalogowanie się, kliknięcie kosz.

Jeżeli wpisy są w całej grupie - wysłanie formularza kontaktowego i w ciągu godziny nie ma tych wpisów.

Ja tak robię a jednak na liście są moje WP-katy?

Według klienta zlecił katalogowanie komuś - nie będe podawał agencji bo mogłbym obecnie nie trafić z nazwą a jest kilka którym zleca się katalogowanie multikodami. I klientowi nie chciało się bawić w usuwanie mimo mojego zalecenia. Zawsze zlecam usuwanie wpisów z seoków i wpkatów na pierwszy ogien, jak również przeglądam swoje katalogi i też albo usuwam jeśli jest życzenie albo zmieniam anchory - każdy klient w każdej korespondencji ode mnie dostaje informację , że to trzeba usunąć. Dzięki temu nie musi lądować w disavow. Unika sie w przyszłości wedrowania bazy do nowych domen co powoduje powstawanie nowych linków, za które znowu można dostać filtra takiego samego. Niestety są klienci którzy sami przygotowują disavow i pomimo napisania, że jak usunie jest łatwiej mieć pozytywne RR i tak łądują wszystko. NIe mam na to wpływu.

Zawsze podkreślałem i podkreślam że zlecam usuwanie pwisów zanim cokolwiek właduję do disavow. NIe mój problem czy ktoś po drugiej stronie lustra mi wierzy czy nie.

Gdybym chciał zrobić i wykorzystać wiedze którą posiadam dawno byłoby posprzątane z katalogami i bynajmnije nie chełpię się tym ale wskazuję, że droga w którą migrują katalogi (czy też zmigrowały) to nie ta droga... jest za tanio, za słabo, do d-upy.

Ta baza to pikuś przy kilku excelach które mam. Może niedługo powstanie taka baza w wersji prywatnej z ograniczonym dostepem - jest kilka pomysłów i ideologi aby bylo łatwiej robić odfiltrowania... ale to może z czasem.

Uważam, że temat zupełnie wyczerpałem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności