Skocz do zawartości

Strony typu LandingPage

erotiksite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiele można ostatnio wyczytać na temat tego aby nie linkować jedynie strony głównej a również podstrony, szczególnie po ostatnich zmianach wprowadzonych przez G.

Nie jest to oczywiście niczym dziwnym i sam w ten sposób działam.

Co natomiast w sytuacji gdy serwis składa się tylko ze strony głównej?

Jest tam tylko opis produktu lub usługi a strona pozycjonowana jest na około 10-12 fraz.

Czy taka strona jest bardziej narażona na filtr lub inne kary od G?

Czy może lepiej dorobić na siłę jakieś 2-4 podstrony i je również podlinkować?

Pozdrawiam

Czy taka strona jest bardziej narażona na filtr lub inne kary od G?

Czy może lepiej dorobić na siłę jakieś 2-4 podstrony i je również podlinkować?

Teraz każda strona może dostać karę, bo tak.

Ja bym dodał podstronę kontakt z formularzem, danymi firmy oraz mapką. I w zalezności od branży np jakąs galerię i/lub podstronę z cennikiem przykładowym lub warunkami współpracy.

Nie karze, ale też nie przepada za jednostronicowymi wizytówkami. Dowód- wystarczy zerkąć w SERPs- pokaż mi Michał przykłady jednostronicowych wizytówek które rankują się w top10 na średnio i konkurencyjnych frazach, bo ja ich nie widzę, a jak im sie zdarza wpaść to tak "a na chwilę wpadłem, ale już lecę".

Matt Cutts może sobie piać, że popularne ostatnio jednostronicowe szablony (parallaxowe) są O.K z jego punktu widzenia, ale życie pokazuje, że algorytmy google 'myślą' inaczej.

Generalnie jednostronicowe wizytówki nadają się na landing page dla SEMowych/afiliacyjnych akcji- nie do pozycjonowania, ale jak zawsze i od tej reguły można wskazać wyjątki i przypadki szczególne.

Dowód- wystarczy zerkąć w SERPs- pokaż mi Michał przykłady jednostronicowych wizytówek które rankują się w top10 na średnio i konkurencyjnych frazach, bo ja ich nie widzę, a jak im sie zdarza wpaść to tak "a na chwilę wpadłem, ale już lecę".

Słabo się rozglądasz. Wpadają na 'chwilę', ale te chwile się nieraz przedłużają wystarczająco długo....

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności