Skocz do zawartości

Cena sprzedaży domeny

twoje_forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc i proponowane kwoty za ile można by sprzedać domenę internetową a już piszę o co chodzi dokładnie.

Kilka dni-tygodni temu połączyły się 4 firmy których działalność prowadzona jest na całym świecie również w Polsce.

Ja zarejestrowałem domenę złożoną z wszystkich nazw tych firm z .pl

z .com mają zarejestrowaną i jeszcze w kilku innych krajach ale w Polsce byłem pierwszy. :-)

Dostałem dziś wiadomość iż są zainteresowani odkupieniem domeny a ja oczywiście za odpowiednie pieniądze mogę to zrobić choć wiadomo że sama domena w Polsce jest teraz chyba troszkę warta.

Firmy rocznie robią obrót ok 500 mln euro rocznie a w Polsce też jest kilkaset milionów złotych monet.

Jaką kwotę można zaproponować za taką domenę ?

Sama w sobie na dzień dzisiejszy nie jest warta według wyceny bo ma kilka dni ale tutaj nie chodzi o statystyki domeny ani o PR

Powiedz im milion do negocjacji i schodź 1k dziennie i co kilka dni tydzień przerwy żeby się namyślili i w końcu kupią.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jeśli nazwa domeny jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy to nic na tym nie zarobisz, a możesz narobić sobie problemów, warto to sprawdzić

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

Ale ja się pytam na poważnie nie na żarty.

Dziś dostałem 2 zapytania czy domena jest na sprzedaż z Niemiec i z Polski i muszę odpisać coś konkretnie.

Sprawdzałem na https://bazy.uprp.pl/ nazwę aaabbbccc ( nazwa mojej domeny ) i na 100% nie jest zastrzeżona.

Zastrzeżone są jednak nazwy pojedynczych firm tz aaa oraz bbb oraz ccc ale jak wspomniałem wszystkie razem nie są.

widzę że są robione jakieś żarty więc jak ktoś w ten sposób chce pomóc to dziękuję.

Gdy by domena była wiekowa to dał bym do wyceny ale w tym przypadku nie ma o tym mowy i dla tego zwróciłem się do Was z prośbą jako webmasterzy znający się na tym, nie chcę zarabiać na tym "milionów" bo nie ma takiej opcji, pytam się realistycznie ile byście odpisali takiemu podmiotowi pytającemu się o cenę.

pytam się realistycznie

Jako webmaster zapytam się Ciebie, bo może będziesz wiedział: Ile kosztuje zrobienie portalu?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Niestety nie jestem webmasterem i zależy jaki ktos posiada kapitał. Prosty portal za pewne mozna zrobić za 200-300 zł a rozbudowany autorski za kilkadziesiąt tysięcy.

Ja napisałem mniej więcej że firma jest bardzo duża z dużymi obrotami ale nie chcę pisać cen z kosmosu, chce zaproponować optymalną kwotę do przyjęcia przez 2 strony.

znajomy kupował domenę dla firmy za 5000zł, tu jeśli są bardziej poważne firmy to możesz wziąć więcej. domena jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić. jeśli bardzo im zależy pewnie wynegocjujesz coś ciekawego. zwróć też uwagę, że dla jednego 100zł to dużo, a dla innego 5000zł to grosze.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności