Skocz do zawartości

Co robię nie tak?

Koba

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

problem mam następujący: mam stronę zrobioną na kilkanaście fraz na około TOP15-20. Frazy raczej łatwe, może średnio trudne. Dodaję linki w niezłych miejscówkach - mocne katalogi, zaplecze, blogi. Zero spamu. Podstrony z linkami fajnie się indeksują - na frazy, na których mi zależy, pojawiają się też około 2-3 strony wyników wyszukiwania. Niestety nic to nie daje - strona docelowa jak stała w miejscu tak stoi, mimo, iż otaczają ją już tematycznie powiązane miejscówki, z których linkuję.

Co jest zatem nie tak? Czemu jest tak, że linki z przykładowo 5 miejsc będących na daną frazę około 20 miejsca, nie powodują wzrostu z pozycji 15 na choćby 13? Dodam, że raczej nie są to miejsca, z których wychodzą dziesiątki odnośników.

Z góry dzięki za opinie.

przyczyn braku wzrostu moze być kilka, najprostsza, za mało linków, za słabe linki, albo głównie linki NF, moze być tak ze linków do 15 miejsca wystarczy 100, na 5 miejsce 1000. Dodatkowo linki z katalogów to w 99% bardzo słabe linki.

mocne katalogi, zaplecze, blogi

gdyby tak było to poniższe nie miało by miejsca

strona docelowa jak stała w miejscu tak stoi

Ogólnie w myśl zasady im dalej w las tym więcej drzew moc linkowania czasem musi wzrastać w postępie geometrycznym.

Co do "mocy" katalogów/precl/itp to musisz pamiętać, że PR strony głownej nija ma się do miejsca Twojego wpisu ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

przyczyn braku wzrostu moze być kilka, najprostsza, za mało linków, za słabe linki, albo głównie linki NF, moze być tak ze linków do 15 miejsca wystarczy 100, na 5 miejsce 1000. Dodatkowo linki z katalogów to w 99% bardzo słabe linki.

dokładnie ostatnio tak miałem, że fraza była na jednej pozycji i nic się z nią nie działo, dopiero jak dodałem około 100 linków to ruszyła te 2-3 pozycje...

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

Hmm - ale mi chodzi o to, że dodaję w chyba całkiem niezłe lokalizacje, skoro same wskakują na 20-30 pozycję. Tylko tak jakby ani grama "mocy" nie było przekazywane na stronę docelową. Dzisiaj nawet widzę, że jeden z moich własnych precelków przeskoczył nad stronę, do której linkuję...

Miałem podobną sytuację, utknąłem na czwartych miejscach. Chyba przez to że zmieniałem opis z podstron na główną i przez to też z kilku fraz wyleciałem całkowicie.

W ciągu 2 miesięcy podwoiłem liczbę backlinków i nic, zero reakcji. Stronę zostawiłem już w spokoju, a tu nagle po miesiącu nic nie robienia wpadłem na 1 miejsca.

Hmm - ale mi chodzi o to, że dodaję w chyba całkiem niezłe lokalizacje, skoro same wskakują na 20-30 pozycję. Tylko tak jakby ani grama "mocy" nie było przekazywane na stronę docelową. Dzisiaj nawet widzę, że jeden z moich własnych precelków przeskoczył nad stronę, do której linkuję...

A sprawdziłeś czy linki z tych wypasionych miejscówek nie są NF?, dodatkowo zapewne komentarze bloga , czy forum do którego możesz dodać linki, są na entej stronie, bez podlinkowania. Pamiętaj ze gdyby stronka na której umieszczasz swoje linki była taka kozak, to była by w TOP 3, nie podałes frazy więc strzelam, stronka top 20 ma zapewne ze 50 linków średniej jakości, na stronę główną, zapewne na stronę gdzie wychodzi twój link nie idzie żaden link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności