Skocz do zawartości

Co sądzicie o linkach z Profili?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czasami jak tutaj czytam, to nie dowierzam.

link jeśli jest dobrze skonstruowany i wiemy, gdzie go umieści to na pewno zwiększamy szansę na uniknięcie bana/filtra i podwyższenie pozycji bez komplikacji

można samemu wyciągnąć wnioski po analizie TOP10 na różne frazy co siedzą od dłuższego czasu i na własnych przykładach

Trzymam się tych zasad poniżej i www mam w TOP bez problemu, za to przy natrętnym kliencie pominąłem PKT fraz brandowych oraz side-wide i www dostały filtr 2:strony (lecz wina leżała po stronie klienta, do której się przyznał bo w RR otrzymał wskazane linki nienaturalne i były to WP kat linki w side-wide oraz link we wpisie w katalogu na samą frazę z anchorem oraz linkiem w treści). Opisałem w RR o usunięciu wpisu z SIDE-WIDE oraz o usunięciu linków w treści i zmianie frazy kluczowej na sam link do www lub link + fraza i filtry zostały zdjęte już za 2 razem (1 raz wysyłał RR klient, który zamówił katalogowanie)

Tak ode mnie

- unikać dawania samych anchorów

- nie symulować re-nofollow linkami ze stron dofollow

- nie umieszczać linków w opisach katalogów (długi ogon)

- unikać dawania linków w side-wide bo one nie powinny maniupulować PR a dawać wejścia

- jak już dajecie np. komentarz pod wpisem nie dawajcie na chama anchorów w nazwie linku ;/ jak widzę, co się dzieje na niektórych fajnych stronach gdzie można zdobyć link to normalnie poezja

- używajcie fraz brandowych!

- nie trzymajcie stron w GTW :) sami kopiecie sobie dołek

- precle, od ostatniego czasu dostał mocno po du**e i niestety tak będzie (ale z tego co zauważyłem na paru testach - proste frazy i średnie, warto dodać link brandowy lub sam link nie w treści artykułu a nazwie artykułu - działa sprawdźcie i ani razu nie spotkałem się ze wskazaniem u klientów ze zdjęciem filtra, aby podali link nienaturalny do precla gdzie link był brandowy w nazwie artykułu) "test wykonałem dla 4 stron na okresie 4 msc i są w top15 bez problemu po dodaniu do samych precli, tyle że w nazwie artykułu)

- jak macie zaplecze, nie dawajcie go w miejsca gdzie walą inni, warto jest pozyskać te 50 linków w tym 80dofollow i 20nofollow % niż 300 seokatalogami gdzie dodała tam większa ilość osób, z tego co zauważyłem tam gdzie linkowane było zaplecze gdzie nie mogą dodać automaty są znacznie wyżej niż dodane www w seokatalogach, sinooke itp. (zaplecze czyli precel, gdzie dodaje wpis jako katalog (tytuł fraza brandowa), opis strony w treści artykułu + link do strony głownej bez <a hrefs...> tylko sam link np. www.wp.pl i się trzyma - nie dostałem komunikatu do takiego katalogu, że jest nienaturalny).

- linkujcie na boga w takich miejsach, gdzie nie dodają automaty i trzeba się namęczyć by pozyskać link (warto!)

Precle to fajny sposób by podlinkować swoje wpisy, tak samo komentarze. Tylko warto pokusić się o takie miejsca, gdzie nie dodają za mocno inni (np. 50 wpisów na dzień przybywa albo i więcej bo to raczej nie przyniesie wymiernej mocy). Warto jest stworzyć 30 blogów >> linkujące do 20 hostingów z katalogami i tam umieszczać wlasne wpisy (30 blogów i 20 hostingów z katalogami niestety trzeba przełożyć ręcznie ale gwarantuje Wam ekstra efekty)

Być może dla jednych będzie, że pierdziele głupoty a inni wkurzą się, że piszę takie rzeczy wiadomo czemu :).

EDIT: p.s. na każde zaplecze-katalog dodaje zawsze unikalny art lub z synonimami ale to również max 15 artykułów uzyskuje i dobrze z synonimowanego (staram się jednak by np. do 50 katalogów dodać 50 pisanych z palca artykułów)

Tak ode mnie

- unikać dawania samych anchorów

- nie symulować re-nofollow linkami ze stron dofollow

- nie umieszczać linków w opisach katalogów (długi ogon)

- unikać dawania linków w side-wide bo one nie powinny maniupulować PR a dawać wejścia

- jak już dajecie np. komentarz pod wpisem nie dawajcie na chama anchorów w nazwie linku ;/ jak widzę, co się dzieje na niektórych fajnych stronach gdzie można zdobyć link to normalnie poezja

- używajcie fraz brandowych!

- nie trzymajcie stron w GTW :) sami kopiecie sobie dołek

- precle, od ostatniego czasu dostał mocno po du**e i niestety tak będzie (ale z tego co zauważyłem na paru testach - proste frazy i średnie, warto dodać link brandowy lub sam link nie w treści artykułu a nazwie artykułu - działa sprawdźcie i ani razu nie spotkałem się ze wskazaniem u klientów ze zdjęciem filtra, aby podali link nienaturalny do precla gdzie link był brandowy w nazwie artykułu) "test wykonałem dla 4 stron na okresie 4 msc i są w top15 bez problemu po dodaniu do samych precli, tyle że w nazwie artykułu)

- jak macie zaplecze, nie dawajcie go w miejsca gdzie walą inni, warto jest pozyskać te 50 linków w tym 80dofollow i 20nofollow % niż 300 seokatalogami gdzie dodała tam większa ilość osób, z tego co zauważyłem tam gdzie linkowane było zaplecze gdzie nie mogą dodać automaty są znacznie wyżej niż dodane www w seokatalogach, sinooke itp. (zaplecze czyli precel, gdzie dodaje wpis jako katalog (tytuł fraza brandowa), opis strony w treści artykułu + link do strony głownej bez <a hrefs...> tylko sam link np. www.wp.pl i się trzyma - nie dostałem komunikatu do takiego katalogu, że jest nienaturalny).

- linkujcie na boga w takich miejsach, gdzie nie dodają automaty i trzeba się namęczyć by pozyskać link (warto!)

Ciekawe spostrzeżenia. Masz moze jakies wnioski odnośnie swli stat linka czy pro linka? Idzie coraz więcej powiadomień o nienaturalności, tylko pytanie czy google wykrywa jedynie nadmiar anchorów czy umie rozpoznac linki swlowe? Pytanie za milion dolarów: :)

Dodam tylko, że filtry googlas ostatnio nakłada po roku czasu od akcji pozycjonowania anchorami i swlami. Zadziwiająca regularnośc w powiadomieniach, 4 domeny i 4 powiadomienia niemal doklądnie po roku pozycjonowania. Więc nie ma co się za wczasu cieszyć z braku filtra.

Nie cierpię spamerów!

nie trzymajcie stron w GTW

A jak ma to się, do twojej porady z RR? Rozumiem, że zafiltrowanym klientom odradzasz trzymanie stron w GWT i piszesz RR z sufitu? Wyjaśnij mi tą poradę, bo zaprzeczasz sam sobie.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Profile to nie tylko fora :) Jedne kasują, innych nie kasują. Często jak polecisz zenkiem czy xrummerem dodając od razu link to skasują. Jak założysz ręcznie profil i dodasz np. za 3 tygodnie link, to jest szansa, że się utrzyma.

Kolejna sprawa, to wartość takich linków. Są profile co maja linkowanie wenętrzne z innych podstron serwisów jak np. na niektórych forach, a są takie co nie mają takiego linkowania i nie ma żadnego przepływu juice rank pomiędzy podstronami serwisu a podstroną z profilem. Takie niepodlinkowane wewnętrznie profile także mają swoja wartość ale ... no właśnie, tutaj sobie sam powinieneś odpowiedzieć na pytanie czemu jedni mają efekty, a inni ich nie mają. Najlepie pomyśl dlaczego jedne linki mają wartość dla G, a inne ich nie mają i zrób tak aby mialy :)

Proste jak drut no nie?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

W GWT nie trzymać? To może od razu lepiej być ślepym i gluchym. Według google, roboty nie mają wglądu w staty GWT i Analytica i nie wykorzystują tych danych. Oczywiście moga kłamać:) Jeśli mamy dobry profil linkow to szanse że nas zbanują są niewielkie. A bez GWT życie nasze zmieni się w koszmar.

Nie cierpię spamerów!

jak masz coś do ukrycia, nie trzymaj w gwt. Jak sądzę to dzięki niemu mi kiedyś wybanowali 95% zaplecza :) tak tydzień do dodaniu jego do tego narzędzia ;)

ps. Synonimem słowa Google jest Kłamstwo :) Obecnie to oni już chyba w ogóle prawdy nie mówią hehe. Zakłamać, zaciemnić, zamotać!!! Propozycja nowego hasla marketingowego dla Google ;p

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Doskonale was rozumiem, ale wiecie, nie możecie udowodnić swoich racji: to że przez GWT padają serwisy. Znam Agencję która ma klientów nie dodających do GWT i masa filtrów idzie.

Zresztą, znajdę wielu pozycjonerow którzy powiedzą, że to wlaśnie za brak GWT i Analytica ida powiadomienia, a osoby które mówią ianczej głoszą herezje i wprowadzają w błąd.

zalety GWT: darmowe, pokazuje najlepiej profil linków, możliwość zgłaszania spamu, powiadomienia o błędach optymalziacyjnych oraz indeksacji. I jeszcze sporo fajnych ciekawostek na wyższym poziomie.

Ale zaplecz rzeczywiscie nie trzyma się na tym, bo łatwo potrafi powiazać. Chodź widziałem zaplecza ktore są w GWT i ładnie bez banów śmigają.

Nie cierpię spamerów!

Czyli bez tego narzędzia nie wiesz jaki masz profil linków, linkujesz spamem (skoro musisz go zgłaszać) i nie potrafisz zoptymalizować strony? Jeżeli tak, to faktycznie bez GWT jak bez ręki, ale do normalnej pracy pozycjonera GWT jest zupełnie zbędne, a pozycjonowanie stron niepodpiętych do GWT to wcale nie jest koszmar. Nie mam zdania czy dodanie strony do GWT "ułatwia" złapanie filtra, bo kilku klientów ma GWT, filtrów nie dostali, a moje stronki pod PP łapią notorycznie.

Ale nie przesadzajmy z gloryfikacją GWT, nie ma tam nic ciekawego.

Ale nie przesadzajmy z gloryfikacją GWT, nie ma tam nic ciekawego.

Masz rację, jeśli mowa o zwykłych stronach firmowych, Ok zgadzam się, nie jest potrzebny. Ale jeśli masz duży serwis i sklep na 3 mln produktów i pozycjonujesz go głównie kontentem, bez spamu itd to GWT przydaje się jak znalazł choćby opcja pomoc w optymalizacji gdzie pokazane sa dokłądnie podwojne meta czy tytuly.

Poza ty GWT pokazuje w najlepszy sposób linki przychodzące. Żadne narzędzie nie odzwierciedla profilu linków przychodzących tak dobrze jak GWT. I własnie za to wielu go ceni.

Natomiast dla pozycjonerów-link builderów faktycznie, niewiele sie przyda

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności