Skocz do zawartości

Co sądzicie o linkach z Profili?

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat trafiłeś w sklep, bo pozycjonuje jeden dość duży, co prawda nie na 3mln produktów, ale site: zwraca prawie ćwierć miliona wyników.

"Żadne narzędzie nie odzwierciedla profilu linków przychodzących tak dobrze jak GWT. I własnie za to wielu go ceni."

Najlepszym odzwierciedleniem zdobywanych linów jest to, w jaki sposób je zdobywamy. Nie potrzebuję GWT, żeby wiedziec, że tę i tę stronę robiłem 40% na brand 10% na URL 50% na anchor, a tę 99% na anchor i 1% na URL.

Zresztą z tego co się orientuję GWT dodaje linki ze sporym opóźnieniem i na pewno nie wszystkie zaindeksowane, także o kant xxxx można takie narzędzie rozbić.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Akurat trafiłeś w sklep, bo pozycjonuje jeden dość duży, co prawda nie na 3mln produktów, ale site: zwraca prawie ćwierć miliona wyników.

"Żadne narzędzie nie odzwierciedla profilu linków przychodzących tak dobrze jak GWT. I własnie za to wielu go ceni."

Najlepszym odzwierciedleniem zdobywanych linów jest to, w jaki sposób je zdobywamy. Nie potrzebuję GWT, żeby wiedziec, że tę i tę stronę robiłem 40% na brand 10% na URL 50% na anchor, a tę 99% na anchor i 1% na URL.

Zresztą z tego co się orientuję GWT dodaje linki ze sporym opóźnieniem i na pewno nie wszystkie zaindeksowane, także o kant xxxx można takie narzędzie rozbić.

Wydaje mi się, że każdy z Nas, kto pozycjonuje strony www przygotowuje sobie całą strategię link buildingu i tak jak napisał MKucinski wie dokładnie ile czego dodał. Osobiście też nie mam za wielu stron w Analytics, ponieważ specjalnie tego nie potrzebuję.

Oczywiście każdy z Nas będzie miał odmienne zdanie na ten temat....

Dla mnie linki z profili są bez wartości, ciągle ta sama powtarzalna treść bez wartości i przez to też mało co warty link nie mający nic wspólnego z tematyką strony linkowanej.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności