Skocz do zawartości

Katalogi o wymuszonej jakości

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

To, że do bardzo wielu seokatalogów można dodawać bardzo niskiej jakości teksty chyba każdy kto miał doczynienia z kilkoma grupami katalogów wie. Idea jest prosta, wymuszenie tworzenia wysokiej jakości nie tylko artykułów, ale także całego zaplecza już na poziomie składania zamówienia przez klientów.

Cała oferta:

https://skrypty.pro/184-prywatne-strony-dom-i-ogrod.html

Co o tym sądzicie? Według mnie danie klientom możliwości dodania kilku artykułów o wymuszonej:

- różnej długości tekstów

- różnej ilości linków w treści

- różnych odmian anchor tekstów

to podstawa nowych katalogów.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zacznijmy od tego, że idea katalogów SEO z linkami w treści z anchorem to obecnie już era dinozaurów, polecam popatrzeć jak działa seo na Zachodzie i zaproponować coś podobnego, i ile chcesz jeszcze posiedzieć w branży;)

p.s.

nawet jak będzie artykuł 6000 znaków z linkiem w treści to i tak nic to klientowi nie da (poza filtrem), jedynie straci kasę na za długi artykuł

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

nawet jak będzie artykuł 6000 znaków z linkiem w treści to i tak nic to klientowi nie da (poza filtrem), jedynie straci kasę na za długi artykuł

dlaczego?

Kup mieszkanie w programie mieszkanie dla młodych. Zdobądź niezbędne wzory zaświadczeń. Jeśli jesteś bezrobotny to uzyskaj zasiłek dla bezrobotnych 2014 i pomoc socjalną.

@Robbieriviera

Wiesz że Cię lubię, tylko powiedz mi, jaki jest sens na forum dyskusyjnym pisać o jakimś lepszym rozwiązaniu, ale go nie podawać (powołując się na "szukaj samemu"). To nie jest dyskusja.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zmuszanie klienta do napisania wpisu na 300-400 znakow jest mordęgą ... więc 6kilo nie napisze na pewno.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zgred

Domyślam się, że mówisz o klientach typu "Dodaję pojedynczo, płacę smsem, tekst piszę na poczekaniu z palca.".

Ja bardziej myślałem o dodawaniu jednego tekstu na raz do wielu katalogów, wtedy zazwyczaj pisanie tekstów zleca się copywriterowi.

Bzdura - szkoda pary.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki za radę, będę musiał to przemyśleć!

1. Linki w treści z anchorami obecnie najczęściej podawane jako przykład nienaturalnych linków nawet na bardzo mocnych portalach z artykułami sponsorowanymi.

2. To że tekst będzie 6000 znaków nie zmieni faktu że to i tak będzie czuć zapleczem na kilometr.

3. W obecnie sytuacji droga prowadzi zupełnie nie tędy, bo na docelową to dawać niema żadnego sensu, a na 2-3 poziom nikt nie będzie zawracać sobie głowę tekstami.

Oczywiście to nie znaczę że ludzie nie będą coś tam dodawać, ale szalu zarobkowego ja na tym nie widzę. Zrób opłatę za usuwanie wpisu 50 zł, zarobisz więcej.

Najsensowniej według mnie jest żądać od właścicieli i twórców katalogów aby robili maksymalnie unikalne katalogi pod względem kodu wyjściowego html i css z oczywiście unikalnymi templatkami oraz... ostrej moderacji wpisów której tak bardzo brakuje polskim katalogom.

Zaś od zgłaszających wpisy wymagać trzeba nie długiego (100 znaków starczy) ale zrozumiałego, logicznego i ciekawego opisu dla dodawanej strony, oczywiście mile widziana byłaby unikalność takiego opisu.

Ja tak robię i zobaczymy jak się to w praktyce sprawdzi.

multikonto

Tylko co ma unikalność kodu html i css do jakości katalogów?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Karlosky - unikalność kodu html ma do tego że gdy zaczną się masowe filtry, bany na dany skrypt katalogu to te z unikalnym kodem html bez standardowych adresów linków, boxów, treści, tytułów i templatek oraz z modyfikacjami, prawdopodobnie nie oberwą od G.

Poza tym łatwiej jest znaleźć grupę katalogów w których jest np. podpis w stopce albo na stronie głównej właściciela czy takie bez tego?

multikonto

To co wymieniłeś:

- różnej długości tekstów

- różnej ilości linków w treści

- różnych odmian anchor tekstów

nie ma za wiele wspólnego z jakością. Można wkleić tekst 6 tys. znaków skopiowany skądś i nie mający logiki. Można różne odmiany anchorów i linki wstawiać, ale jak ktoś doda do np. stron zapleczowych to już nici z jakości.

Grunt to normalna, solidna moderacja, wspomagana jakimiś narzędziami do badania unikalności + ograniczenie zbyt dużej ilości linków wychodzących.

Co do kodu to nie odgrywa on moim zdaniem aż takiej roli, jak mu się przypisuje. Wydaje mi się, że głównym powodem zerowania PR była duża ilość powtarzanych tekstów w grupach.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Ja myślę, że bardziej liczy się unikalność kodu niż samych wpisów. Tych drugich nie da się dopilnować. Jak się patrzy na wpisy w grupach katalogów, to człowiek przestaje się dziwić, że dostają po tyłku.

Obcojęzyczne wpisy, akceptacja "potencjowych" preparatów, akceptowanie podstron... takie śmietniki wcześniej lub później zaczynają szkodzić, a nie pomagać.

Każdy chce zarobić - to oczywiste. Ale przyjmując wszystko jak leci to myślenie na krótką skalę.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności