Skocz do zawartości

Katalogi o wymuszonej jakości

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

nawet jak będzie artykuł 6000 znaków z linkiem w treści to i tak nic to klientowi nie da (poza filtrem)

Twoja wiedza o linkowaniu jest jak by to porównać do ewolucji Darwina - w pierwszym stadium rozwoju.

Linki w treści z anchorami obecnie najczęściej podawane jako przykład nienaturalnych linków

Max, ale po Tobie to bym się nie spodziewał że takie rzeczy wpisujesz... Dalej wierzysz w "ręczne" podawanie przykładów?

a na 2-3 poziom

Widzę, że lubicie sobie pracy dodawać :D Przecież to nie MLM!

aby robili maksymalnie unikalne katalogi pod względem kodu wyjściowego html i css z oczywiście unikalnymi templatkami oraz...

Zapłacisz za link 50 PLN NETTO? To chętnie postawię właśnie taką grupę 100 stron, tylko wyjmij z kieszeni 5k na pierwszy multikod.

Ja tak robię i zobaczymy jak się to w praktyce sprawdzi.

Zrób i w praktyce po roku domen nie przedłużysz bo nie będziesz miał za co.

Tylko co ma unikalność kodu html i css do jakości katalogów?

Dokładnie NIC

unikalność kodu html ma do tego że gdy zaczną się masowe filtry, bany na dany skrypt katalogu

ooo to jakaś nowość, czyli rozumiem, że WP na standardowej templatce jest z miejsca banowany? Uwierz mi na słowo, że mam takich wp na subdomenach postawionych setki i nic im się nie dzieje.

Poza tym łatwiej jest znaleźć grupę katalogów

A jeszcze łatwiej jest znaleźć lemingów na których się bazy tworzy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Najsensowniej według mnie jest żądać od właścicieli i twórców katalogów aby robili maksymalnie unikalne katalogi pod względem kodu wyjściowego html i css z oczywiście unikalnymi templatkami oraz...

Propozycja jest bez sesnu ponieważ lecą różne katalogi za różne sprawy bez względu na kolor skóry.

ostrej moderacji wpisów której tak bardzo brakuje polskim katalogom.

Gdyby wszyscy robili ostre moderowanie ponad 50% wpisów musiałoby zostać usuniętych.

Zaś od zgłaszających wpisy wymagać trzeba nie długiego (100 znaków starczy) ale zrozumiałego, logicznego i ciekawego opisu dla dodawanej strony, oczywiście mile widziana byłaby unikalność takiego opisu.

Napisz mi 1000 różnych ciekawych tekstów o elektryku :)

Ja tak robię i zobaczymy jak się to w praktyce sprawdzi.

Myślisz że nikt nie doda do disavow ? Już samo uruchomienie katalogu to powoduje że trafi się taki, który specjalnie doda tam wpis a potem zgłosi do DT.

nawet jak będzie artykuł 6000 znaków z linkiem w treści to i tak nic to klientowi nie da (poza filtrem)

Twoja wiedza o linkowaniu jest jak by to porównać do ewolucji Darwina - w pierwszym stadium rozwoju.

Zamiast naigrywać się z ludzi odpisałbyś chociaż z raz normalnie z argumentem - od małp różni Nas jedynie 2% kodu genetycznego - jak popatrzeć to niekoniecznie w tę właściwą stronę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Panowie zainteresujcie się jak działa mój katalog który uruchomiłem kilka miesięcy temu na nowym skrypcie. Od razu zaznaczam że to "słaby" katalog bo nie mam czasu go linkować (jest darmowy). Nie piszę też tego, żeby się jakoś promować, chodzi o poradę:

Wpis strony z katalogu może mieć ZERO linków wychodzących - można tak to skonfigurować w formularzu dodawania. Następnie można dodać same podstrony skojarzone z tym wpisem. I mamy wpis w katalogu nieprzypominający tradycyjnych wpisów w katalogu - bo nie ma w ogóle linku do strony głównej. Co więcej podstrona może linkować z anchora adresu, przykład:

https://infomixy.pl/strona.html?sid=165

chociaż tutaj akurat dodający poustawiał wszystkie anchory, ale można zrobić tak że jedynym linkiem wychodzącym będzie ciąg znaków

wwww.multi-grafia.pl/wizytowki.php

I taka moim skromnym zdaniem struktura jest o wiele lepsza niż tradycyjna gdzie wali się link do głównej i linki do podstron w opisie. Jeżeli ktoś uważa, że to można zrobić jeszcze lepiej to proszę o info.

Twoją wiedzę z dziedziny PHP i wdrażania szablonów w katalogach jeśliby porównać do ewolucji P. Darwina - w zerowym stadium rozwoju.

Zapłacisz za link 50 PLN NETTO? To chętnie postawię właśnie taką grupę 100 stron, tylko wyjmij z kieszeni 5k na pierwszy multikod.

Koszty produkcji unikalnych katalogów to kwestia swobody w posługiwaniu się php oraz css, dla mnie stworzenie unikalnego katalogu z modyfikacjami oraz pełną konfiguracją to czas 2-4h. Gdyby nie fakt że muszę pracować na 1/2 etatu i za niedługo kontynuuję studia dzienne to mógłbym robić nawet 3 katalogi dziennie które byłyby unikalne, czyli w miesiąc jeślibym się sprężył to dałbym radę zrobić te 100 bardzo oryginalnych katalogów które mogłyby służyć długie lata. A 1 link w katalogu przy zakupie multikodu nie kosztowałby więcej jak 1zł.

Ale to jest mój przypadek ponieważ jak nie znasz się na PHP to musisz płacić 30zł/h programiście któremu nie śpieszno w niczym, a wtedy nie dziwota że za multikod u ciebie trzeba by zapłacić 5K zł. Ja studiuję i programowanie w PHP to dla mnie to zajęcia praktyczne, przed podjęciem w przyszłości pracy jako programista.

Podsumując sz.P. blake - zamiast się naigrywać, zacznij pisać z argumentami!

Gdyby wszyscy robili ostre moderowanie ponad 50% wpisów musiałoby zostać usuniętych.

I myślę że to wpłynęło pozytywnie na jakość katalogów oraz wartości linków z nich wychodzących. Ja wymagać będę sensownego zgodnego z zasadami poprawnej pisowni opisu i tego nie zmienię, tak samo jak wymogu prezentowania przydatnej treści przez strony dodane do katalogu.

Napisz mi 1000 różnych ciekawych tekstów o elektryku :)

Przecież nie wymagam unikalnych opisów, a tylko logicznych pisanych w języku polskim, śląskim lub kaszubskim i to o długości minimum 100 znaków. A jeśli ktoś potrafi się posługiwać umiejętnie synonimami i zmieniać szyki zdań oraz ich kolejność to może z 1 porządnego opisu zrobić 20 innych logicznych jak i unikalnych w dużym stopniu.

INOMan - można lepiej, dodać na przykład możliwość komentowania wpisów.

multikonto

Ja proponuję tak 1 do 4 linków z możliwością upchania wszystkich w treści za co w zamian tytuł, miniatura i adres nie będą linkami. To sprawi że będzie znacznie unikalnej, poza tym można dodać opcję zgłoszenia 1-5 grafik z logiem albo produktami z opisem oraz możliwością wstawienia linka z anchorem lub adresem do podstrony.

Albo jeszcze ciekawiej za każde 250 znaków opisu ponad 400 znaków standardowych, użytkownik dostaje 1 pkt, na początku każdy wpis ma 3 pkt, zaś punkty można wydać na:

1 pkt - link z adresem jako anchorem pod opisem

2 pkt - link w treści do głównej

1 pkt - link w treści do podstrony

1 pkt - pogrubie linka lub podkreślenie

2 pkt - link do podstrony jako link główny nad opisem

3 pkt - link do strony głównej nad opisem

7 pkt - link do podstrony przy miniaturze wpisu we wszystkich kategoriach i tagach

9 pkt - link do strony głównej przy miniaturze wpisu we wszystkich kategoriach i tagach

8 pkt - link z anchorem do podstrony przy miniaturze wpisu we wszystkich kategoriach i tagach

10 pkt - link z anchorem do strony głównej przy miniaturze wpisu we wszystkich kategoriach i tagach

Dodatkowo możliwość dowolnej modyfikacji meta danych, anchora z kategorii i tagów do wpisu oraz opisu wyświetlanego w kategoriach/tagach.

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności