Skocz do zawartości

Błąd robota - link do strony zewnętrznej

Adam Okuń

Rekomendowane odpowiedzi

Raport błędów robota

Nasz robot nie mógł uzyskać dostępu do strony, aby określić jej zawartość i wyświetlić odpowiednie reklamy. Jeśli nasz robot nie może uzyskać dostępu do treści, zwykle nie możemy wyświetlać reklam, co powoduje zmniejszenie dochodów i zasięgu reklam. Możemy też wyświetlać nieodpowiednie reklamy, co obniży współczynnik klikalności. Użyj linków z kolumny „Jak naprawić”, aby naprawić błędy i poprawić wydajność AdSense.

https://www.znajdzprz....pl/click/index Odmowa dostępu robota Błędy 2

Taki o to błąd popsuł mi ostatnio Optymalizację Przychodów. Przypuszczam, że zalinkowana u mnie z pomocą banerka strona gromadząca blogi kulinarne zablokowała dla robota google dostęp albo mają jakiś problem w kodzie. Pytanie moje brzmi jak temat załatwić bez likwidacji wymienionego banerka. Dodałem w kodzie obrazka atrybut nofollow ale to chyba nie pomogło bo dziś znów pojawił się bład w raporcie.

Boję się grzebać w pliku robot.txt ale to może być jedyny sposób chyba by robot nie podążał za linkiem, który wspomniany wyżej banerek zawiera.

Mylę się czy można to załatwić inaczej? Wysłałem informację także do właściciela linkowanej strony ale wolę się zabezpieczyć na przyszłość by unikac takich wpadek.

pozdrawiam

Adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności