Skocz do zawartości

Odpoczywacie?

Siciliano

Rekomendowane odpowiedzi

A jakieś nowe szkiełka? Robisz fotki w trudnych warunkach oświetleniowych, dlatego pytam

Głównie te dwa

https://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-50-mm-f/18-ef-ii.html

https://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-60-mm-f/28-ef-s-macro.html

Bardziej w światełka zainwestowałem i modyfikatory do nich ;)

w sumie to prawie cały mój sprzęcior

qg4n.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajnie, że potrafisz zrobić ciekawe fotki na sprzęcie za umiarkowaną kasę. Większość lansuje się na drogich zabawkach i twierdzi, że wszystko inne to gó**o.

Jeszcze 10 lat temu robiłem fotki Nikkormatem z 1973 roku. Sprzęt spoko, miał już wbudowany światłomierz :) Kupiłem go niedaleko Rynku w Krakowie w starym antykwariacie.

https://www.flickr.co...N07/6691048067/

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Większość lansuje się na drogich zabawkach i twierdzi, że wszystko inne to gó**o.

To nie sprzęt robi zdjęcia ;) ( to taka stara prawda) - kolega ma ładne studio i wynajmuje je, jak mi opowiada czasami o ludziach je wynajmujących przychodzących ze sprzętem za 60K i nie potrafiących nawet go ustawić czy ustawić świateł to żal (_!_) ściska , że taki sprzęt trafia do ludzi ;) . Tak samo jest wszędzie, w każdym zawodzie :D

Jeszcze 10 lat temu robiłem fotki Nikkormatem z 1973 roku. Sprzęt spoko, miał już wbudowany światłomierz Kupiłem go niedaleko Rynku w Krakowie w starym antykwariacie.

Ja czasami jeszcze na Zenicie TTLce robie ;) ale niestety brak czasu na zabawy w ciemni :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Spierałbym się bo mnie uczono, że podstawą fotografii jest światło i manipulowanie/wykorzystywanie go ;) i to w każdej dziedzinie fotografii .

PS

poznałem kilku "profesjonalistów" jadących na automacie :D

Ja swojego czasu też tylko "bawiłem się" w fotki, nie te z dziubkiem :P i pamiętam anegdotkę którą usłyszałem i trafia idealnie w sedno ;p Beer na pewno zna jak i pewnie większośc z was.

Przychodzi para do restauracji, podchodzi kucharz do stolika,pyta się co podać, przypadkiem zauważył fotografie i mówi "Piekne zdjęcie, pewnie ma Pan dobry aparat", no ale nic, zamówili, kucharz przynosi, klient smakuje i mówi "Świetnie ta potrawa smakuje, pewnie ma Pan dobre garnki" - tak z pamięci pisze bo ciut inaczej to brzmiało :D

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności