Skocz do zawartości

Jak zrobic by do nowego katalogu ludzie zglaszali strony?

Pierwsza3

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiadając na pytania/uwagi niektórych użytkowników... Wiem, że w Google nie będę anonimowy bo to przecież oczywiste. Mi zalęży na rozporomowaniu katalogu unikając pokazywania Google "na widelcu" - mam tu na myśli w postaci uczestniczenia w różnych publicznych listach katalogów, które Google może chcieć wyciciąć. Dlatego mam tak duże wątpliwości, do dawania linku na tym forum i dodawania adresu katalogu do katalogiseo.info itp. spisów.

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Ktoś tam kiedyś zapowiadał, że będzie płacił za robienie wpisów do jego katalogu, ale chyba ten katalog nie powstał.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

• 3 tygodnie później...

Czyli rozumiem, że chcesz po prostu aby dodawały wpisy do twojej strony automaty?

Mój sposób jest prosty: wystarczy napisać do autorów programów do automatycznego i pół-automatycznego dodawania. Np. Seo Light, Seo Bohater, Publiker i cała reszta. Ja między innymi poprzez takie działania reklamowałem swoje katalogi i teraz nie mogę uwolnić się od spamu :)

A co do anonimowości w Google - oni wiedzą o Tobie i twoich stronach więcej niż Ci się wydaje i jeśli nie będziesz robił działań marketingowych aby było jak najwięcej wpisów, to tych wpisów po prostu nie będzie. Zresztą reklamując tutaj na forum masz większą szansę na to, że twój katalog znajdzie niejaki Kowalski i kupi premium bądź doda opis pisany z palca.

Jeśli masz świeży katalog to możesz poprosić kogoś aby napisał unikalny opis z palca, który będzie miał np. 1500 znaków, a ty w zamian dasz mu wcześniejszy dostęp do katalogu + kody na premium. Na pewno takie osoby znajdziesz, wystarczy napisać do pierwszego lepszego usera z tematu o darmowych kodach ;)

Kocham Polskę

• 2 miesiące temu...

Możesz nigdzie nie zgłaszać, a i tak z czasem będzie na różnych listach bo w końcu robisz go po to żeby G go zaindesowało, a jak G go zaindesuje to i ludzie (a w zasadzie roboty) go znajdą i wyląduje na w/w listach. Jedyne co możesz osiągnąć (jeśli się dobrze postarasz) to to że katalog nie będzie bezpośrednio utożsamiany z Twoją osobą, (np. tutaj na forum) chociaż nie wiem jaki miał by być tego cel bo więcej na tym stracisz jak zyskasz....

Rzuć temat w dziale katalogi i niech się zgłaszają miłośnicy ręcznego dodawania wpisów czy to na @ czy na PW, a jak się już zgloszą to wysyłaj im darmowe kody wraz z adresem kata, ale pamiętaj że jak trafi się ktoś wredny to Ci w temacie adres katalogu wklei i nic mu nie zrobisz bo umowy o poufności z nim nie masz :)

Dodam jeszcze tylko że takie rozwiązanie ma swój plus bo jesteś w stanie bardzo szybko zidentyfikować wpis danego użytkownika po kodzie, ktory mu wysłałeś. Jeśli widzisz że Kowalski dodaje cały czas wpisy zgodnie z Twoim regulaminem to wysyłasz mu kolejne kody mając spokojną glowę, a jak Nowak doda Ci spam to nie dość że więcej kodów nie dostanie to jeszcze usuniesz z bazy te, kóre mu dałeś, a jeszcze nie zdążył ich wykorzystać ;)

Pomijam fakt że jest wielu Kowalskich, ktorzy na początku dodają piekne wpisy po to tylko by uśpić czujność moderatora, ale to już inna bajka, jeśli chesz mieć super katalog to musisz poświecać mu dużo czasu :)

nie wiem po co odświeżasz ale jak by kolega miał choć trochę chęci dodał by wp, onet , wikipedie, rmf , alior bank itp ... i wpisów by się 100 zrobiło w jeden dzień ale koledze się najprawdopodobniej nie chce. Onna sprawa to dodanie tego katalogu do 100 innych multikodem i juz ale to znowu ryzykowne.

odpowiadając na kolejne pytanie "jak sprawić żeby ludzie sami linkowali" ... no jak dasz info że onet kupił wpis u Ciebie to inni zlecą się jak muchy i będą linkować Twój katalog.

A tak na serio to rozwiązanie jest banalne ale wymaga pracy - wypozycjonuj kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt fraz na długi ogon i czekaj aż ktoś się zgłosi po miejscówkę :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności