Skocz do zawartości

Domena a subdomena - forum, blog

victor1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem, ze już o tych sumdomenach tematy są wałkowane. Jednakże mam pytanie dotyczące określonej kwestii.

Mam parę stron i tam pozycjonowanie moje amatorskie idzie całkiem dobrze.

Natomiast moje pytanie dotyczy konkretnego forum jakie prowadzę.

Jest to forum na osodnej domenie, dotyczące zdrowia, prowadzę to jako można powiedzieć hobby i zainteresowanie.

Ale ogólnie zależy mi na tym aby do forum dostawić bloga, choć może to być trochę dziwny układ, to jednak o tematyce, którą zajmuje się całe forum mam sporo do powiedzenia, i w wielu wypadkach sporo wypowiedzi przydatnych innym ginie w postach.

Dlatego chciałem dostawić blog aby ciekawsze artykuły były w jednym miejscu i łatwiejsze do odnalezienia a do doskusji zapraszały na forum.

I tak się zastanawiam jak to jest obecnie z subdomenami, czy lepiej takiego bloga stawić na osobnej domenie?

Czy po prostu można zastosować subdomenę i nie będzie ten blog obciążający dla forum?

Czy postawić to w sposób

blog.domena.pl czy domena.pl/blog ?

Proszę o jakieś opinie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności