Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Można jakoś zdefiniować regułę, która działałby tak:

- jeżeli na danej podstronie są dwa linki do analizowanej domeny z czego jeden jest anchorowy/brandowy drugi w postaci url, to wtedy uruchamia się ta reguła

- to samo tylko np. jeden anchorowy, a np. 2-4 w postaci url.

?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Czyli tak naprawdę dwie reguły połączone ze sobą, ew. jedna rozbudowana. Na dzisiaj raczej nie zrobisz tego z reguł.

Natomiast możesz to spróbować wyfiltrować:

1. W "Zdefiniuj filtry" ustaw sobie np. "anchor" + "brand".

2. W "Anchory/linki" dodaj sobie do listy anchorów:

https://

i wyłącz dopasowanie ścisłe.

Zaznacz oba checkboxy do filtrowania i po kliknięciu "Pokaż" powinieneś dostać listę zawierającą miejscówki z linkiem z anchorem + z linkiem w postaci adresu.

Natomiast gdybyś chciał jeszcze określić krotność linków poszczególnego typu to może być problem.

ok,

1. Czy istnieje możliwość zaimplementowania funkcji odpowiedzialnej za tworzenie tej reguły ?

2. Przydałaby się też możliwość stworzenia reguły do analizowania: subdomena/domena. Na pewno to by się przydało przy analizowaniu linków z katalogów/precli.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Do zrobienia - pomyślę tylko, czy da się to zrobić tak, by Użytkownik mógł sam tworzyć bardziej skomplikowane reguły. Nie chciałbym każej reguły tego typu traktować z osobna.

Nie obiecuję natomiast, że dodam to "na już" - będę potrzebował wolnej chwili, a sam wiesz jak to jest przed Świętami. ;)

właśnie by nie rozpoznać jako link SITE-WIDE linka z treści artykułu

Taki algo odpada bo linki site-wide często otoczone są tekstem i o pomyłkę nie trudno.

że linkami SITE-WIDE nie są linki w tekście o długości przynajmniej Y i wtedy sprawa się nieco uprości.

Takie rozwiązanie już prędzej.

Ostateczna ocena należy jednak do Użytkownika

Ok, ale można jeszcze prosić o wywalenie z eksportu przedrostka SW? Może przenieść go do osobnej kolumny?

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ok, ale można jeszcze prosić o wywalenie z eksportu przedrostka SW? Może przenieść go do osobnej kolumny?

Dodałem to jako osobną kolumnę po eksporcie - chyba rzeczywiście jest czytelniej (Tę zmianę można pobrać wywołując: "updater.exe").

Przydałaby się reguła w której podawałoby się ciągi znaków, które następnie byłby sprawdzane w anchorach.

Masz na myśli czegoś w rodzaju ogólnej "czarnej listy słów" w anchorach (dowolnych linków na stronie, nie tylko do analizowanej domeny)? Czy raczej robienie takiej listy per projekt i sprawdzanie czy link do analizowanej domeny nie zawiera danego ciągu znaków?

Chodziło mi o białą listę słów dla konkretnego projektu :) Ale może to działać w dwie strony. Co do drugiego pytania, to TAK.

Przydałaby się również funkcja w regułach do analizowania ciągów znaków występujących w adresie url. Czyli podaje listę ciągów znaków i reguła sprawdza czy dany ciąg występuje w adresie url.

O7vVmZ7.gif

• 2 tygodnie później...

Hej,

Będę musiał zobaczyć, czy jest jakiś używalny komponent HTMLowy dla biblioteki graficznej, z której korzysta SEO-Odkurzacz.

Aczkolwiek takie rozwiązanie ma też bardzo poważne wady. Taki komponent rzadko kiedy może się równać z prawdziwą przeglądarką - pytanie, czy nie byłby podatny na (czasem nawet dość dawno załatane w innych przeglądarkach) luki bezpieczeństwa - część analizowanych stron to zapewne bardzo hardcore'owe i dawno porzucone spamy - nie chciałbym zafundować komuś "niespodzianki" w formie jakiegoś syfu...

Chyba, żeby zrobić to konfigurowalne i umieścić ostrzeżenie, ale czy na pewno warto?

Pytanie, czy jeśli umieścisz sobie okno przeglądarki pod SEO-Odkurzaczem to czy nie osiągniesz tego samego (z dokładnością do tego, że będą to dwa okna, a nie jedno)?: https://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/working-with-windows#1TC=windows-7&section_7

Sprawdzę.

To oczym ja myślałem to na podobnej zasadzie ale z ta różnica, że klikam raz na link i mam podglad a nie muszę klikać dwa razy i przechodzić do innej aplikacji :P

Nie jestem programista ale chyba mozna w aplikacjach wykorzystywać juz gotowe silniki do prezentacji HTML. Chyba tak jest w blogisubmiterze Miona ale ręki niedam sobie obciąć bo juz dawno nie korzystałem z tego softa.

Brakuje mi opcji komentarza tzn. klikam prawym zaznaczam jako zły link i dodaje notkę która wyświetli się w pliku txt np.

# administrator strony odmówił mi usunięcia odnośnika dnia 3 stycznia 2014
https://asdbasdasdasdlncbkasdasdaasdaasd.pl/asdbsavdga.html

pozycjonowanie stron www z Brandbay

Jeszcze jedna propozycja. Jeśli jest wykryty anchor - obrazek, to dobrze byłoby podać jeszcze ALT tego obrazka jako info o anchorze, aby odpowiednio sklasyfikować taką stronę - ocenić ryzyko. Wiemy doskonale co na forum ostatnio było podane jako przykład nienaturalnych linków dlatego przydałaby się taka dodatkowa informacja.

jest szansa na dodanie okna z podglądem strony tak aby nie trzeba było przełączać się miedzy przeglądarka np FF a seo odkurzaczem

Dla mnie osobiście taka funkcja jest zbędna, bo w przeglądarce mogę ustawić opcje przyspieszające wczytywanie witryn a podejrzewam, że Seo odkurzacz gdyby nawet taką funkcję miał, działałaby na podobnej zasadzie jak w SeoBohater.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności