Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

Też to teraz zauważyłem.

W podziale subdomeny/domeny jest problem z klasyfikacją.

Teraz analizuję sobie jedną z zafiltrowanych domen klienta na nowej wersji odkurzacza i mam błędy na jednym z urli:

EXTERNAL 465

DOM_EXT 10

SUB_EXT 455

Wygląda na to że jest błąd liczenia, gdy wejście na adres url domena.pl, a na stronie mamy linki w postaci www.domena.pl.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Program nie radzi sobie z przekierowaniami.

Zrobię to w najbliższej małej aktualizacji, tylko ustalmy jak to ma wyglądać.

Jak rozumiem, chodzi o odpytanie miejscówki, na której jest zrobione 301 i przejście na docelową lokalizację? Czy program powinien taką sytuację w jakiś szczególny sposób potraktować czy po prostu przejść po 301 i zebrać dane z docelowej strony?

@rokko:

Masz rację, subdomena 'www.' powinna być potraktowana w sposób szczególny - postaram się zaraz to zmienić.

Tak dokładnie o to chodzi. Ja bym tylko dał informację jakie to przekierowanie (nie zbierał bym żadnych danych z docelowej - osobiście nie widzę potrzeby, ale może ktoś ją widzi). Bo teraz program krzyczy, że nie znalazł linka na takich podstronach.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Tak dokładnie o to chodzi. Ja bym tylko dał informację jakie to przekierowanie (nie zbierał bym żadnych danych z docelowej - osobiście nie widzę potrzeby, ale może ktoś ją widzi). Bo teraz program krzyczy, że nie znalazł linka na takich podstronach.

Hmmm - jeśli program ma stwierdzać, czy link jest czy go nie ma po przejściu po 301 to ja bym chyba wolał być konsekwentny i zbadał zawartość strony (ew. oznaczył fakt przejścia po 301).

Jeśli nikt nie widzi przeciwwskazań to właśnie tak byłoby to zrobione.

Odnośnie tego, co pisał @rokko:

Jeśli chodzi o odpowiednie potraktowanie subdomeny 'www.' - zmieniłem to. Proszę o wywołanie "updater.exe", co spowoduje zaciągnięcie zmiany.

Pozdrawiam,

Damian

• 2 tygodnie później...

Cieszy mnie możliwość dodawania komentarzy do linków, jednak mam z tym mały problem.

Pomimo zaznaczonego checkboxa "Pokazuj kolumnę komentarzy do linków", ta kolumna wcale nie jest widoczna w zakładce "Szczegóły".

Chyba, że ja coś źle zrozumiałem z tym komentarzem i wcale nie w tym miejscu miał być widoczny. Wydaje mi się jednak, że może być pomocny np. przy filtrowaniu rekordów na podstawie komentarzy.

Edit:

Już nie ma problemu. Zaktualizowałem jeszcze raz i teraz komentarze są już widoczne.

Edit 2:

I tak dodam jeszcze swoją uwagę ;) Fajnie by było, jakby za pomocą komentarzy można było tagować linki hurtowo.

W tej chwili, aby dodać taki sam komentarz do kilku linków, trzeba każdy klikać osobno.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

I tak dodam jeszcze swoją uwagę ;) Fajnie by było, jakby za pomocą komentarzy można było tagować linki hurtowo.

W tej chwili, aby dodać taki sam komentarz do kilku linków, trzeba każdy klikać osobno.

Trafna uwaga - możliwe, że zmieszczę to w kolejnej aktualizacji.

Chyba znalazłem byczka ;)

Jak generuję raport i oznaczę, że powyżej np 10 linków system ma użyćpolecenia domain:domena.pl to pomiedzy "domain:" a domenę wstawia tabulator - to niedobrze - nie powinno być zadnego znaku.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak generuję raport i oznaczę, że powyżej np 10 linków system ma użyćpolecenia domain:domena.pl to pomiedzy "domain:" a domenę wstawia tabulator - to niedobrze - nie powinno być zadnego znaku.

A nie jest to czasem zwykła spacja?

Tak, czy inaczej - zmieniłem to, teraz już nie ma tam żadnego znaku, czyli jest "domain:domena.pl". :)

Zmianę można pobrać wywołując "updater.exe".

Editplus wskazywał na tabulator ale mogę się mylić - nie mniej dziękować :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy to błąd, czy nie mogę czegoś znaleźć, ale jak mam domenę 'www.domena.com' i chcę pobrać z gwt linki automatycznie, to pobiera mi tylko te dla 'domena.com' (w GWT mam obie wersje dodane).

Nie jest to wielki problem, zawsze można z pliku zaimportować, ale jakby się dało bezpośrednio to byłoby miło ;-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Nie wiem czy to błąd, czy nie mogę czegoś znaleźć, ale jak mam domenę 'www.domena.com' i chcę pobrać z gwt linki automatycznie, to pobiera mi tylko te dla 'domena.com' (w GWT mam obie wersje dodane).

Nie jest to wielki problem, zawsze można z pliku zaimportować, ale jakby się dało bezpośrednio to byłoby miło ;-)

Ok, czyli w takim przypadku trzeba pobrać i scalić dla obu wersji - zrobię przy najbliższej aktualizacji (o której napiszę koło weekendu).

Od jakiegoś czasu dostaję maile, że program jest zbyt tani... ;)

Chciałbym jednak, aby program był atrakcyjny zarówno dla tych, którzy dbają o własne strony, jak i dla dużych agencji z tysiącami klientów. Oczywiście w dalszym ciągu ma być tanią alternatywą dla systemów online. Stąd nowa oferta cenowa SEO-Odkurzacza - uzależniona od potrzeb.

Cena jest ustalana w zależności od liczby analizowanych domen. W szczególności, dla tych, którzy analizują do 3 domen miesięcznie - cena jest nawet nieco niższa, niż dotychczasowa. :) Oczywiście można zacząć od niższego pakietu i przejść na wyższy (płacąc różnicę w cenie).

Tak, jak było wcześniej, opłata za program jest jednorazowa. Nie ma abonamentu.

Przynajmniej do końca lutego będzie trwała promocja cenowa: 30% w dół na wszystkie wyższe pakiety.

cena.png

Zakupów można dokonywać w sklepie internetowym lub mailowo: bok@nanomedia.pl / PW

W okolicach weekendu postaram się zebrać zakres funkcjonalności na kolejną aktualizację (już najwyższa pora). :)

a co z tymi co maja stare licencje, bez zmian czy tez ich abonament obowiazuje ?

1. Nie ma abonamentu. W większości pakietów jest limit na liczbę analizowanych miesięcznie domen, ale opłata jest jednorazowa.

2. Oczywiście w przypadku tych, którzy już zakupili licencje nic się nie zmienia. Nie będzie ograniczeń czy dodatkowych opłat działających "wstecz". :)

Co jest planowane w wersji 1.2 programu (najbliższa aktualizacja)? :)

• łączenie > X subdomen w domenie w jedną domenę (do disavow)
  • opcja "oznacz wszystkie subdomeny danej domeny głównej"
  • tagi (możliwość wrzucenia grup domen zapleczowych do kolorowania i odfiltrowania + ew. inne listy (np. listy katalogów))
  • oznaczanie powyższych grup domen w tabeli (np. "#zaplecze")
  • dodawanie tego samego komentarza do wielu linków/wszystkich w danej domenie
  • możliwość modyfikacji wyświetlanych kolumn/ew. zmiana ich kolejności
  • rozpoznawanie i oznaczanie 301
  • szybki zapis już otwartego projektu (zmian w projekcie) i powiadomienie o niezapisanym projekcie
  • kopiowanie linków do schowka (pojedynczy i wszystkie widoczne)
  • pobieranie linków z GWT przy podwójnej weryfikacji
  • filtrowanie po liczbie linków do innych domen/subdomen (DOM_EXT, SUB_EXT)
  • opcja zaznaczenia/odznaczenia wszystkich linków SITE-WIDE powyżej X linków z domeny
  • zwiększenie limitu widocznych domen podpowiadanych wśród domen SITE-WIDE
  • drobne poprawki ;)

Pozdrawiam,

Damian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności