Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@dziki_rysio_997, podczas oznaczania ale także podczas użycia filtru.

@jehowy, jakbyś robił tyle analiz ile ja to też byś tyle wyodrębnił a nawet może i więcej.
To są tylko same domeny z analiz na 100% potwierdzone że są lipne. Jakbym chciał dodać jeszcze te domeny które już nie istnieją, wyjdzie około 35tyś, a jak dodam do tego stronki z SWLami to spokojnie dobijemy do 50tyś. Szkoda tylko że softy mają problemy z oznaczaniem tak dużej ilości linków, musiałem swój zrobić bo odkurzacz już przy 20k dostawał zwiechy.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Możesz robić nawet i 100 analiz, jak nie trafi ci się w tej 100-ce ani jeden przypadek mocno zaspamowany to trudno byś wyodrębnił dużą liczbę spamerskich domen. Mam to szczęście że często trafiają mi się bardzo trudne do odfiltrowania domeny, totalnie zaspamowane, dzięki temu nazbierałem sporo domen spamerskich do wykluczania z automatu.

Ps. Spamerzy nie znają pojęcia "polskie domeny". Linki ze spamów są zewsząd.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Nie chce robić OT, ale bajki opowiadasz, niech będzie przyglądne się globalnie -> do google.com wg ahrefsa idzie ledwo 5 milionów z majestica 13 milionów, nawet zakładając, że wszystkie są inne ( w praktyce wątpliwe założenie ) idzie 18 mln, dlatego jak mozesz podaj przykład chociażby 1 domeny do ktorej prowadzą linki z 20 000 000 domen bo aż ciekawość mnie zżera ;)

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

@jehowy, Twój system dedukcji jest "olśniewający", nic dodać nic ująć.

@dziki_rysio_997, prośba jeszcze jedna. Mam ustawiony katalog tymczasowy na ramdysk dokładnie X:/tmp, aktualnie gdy aplikacja nie znajdzie katalogu tymczasowego tmp nie dokonuje analizy, może tak sprawdzić czy dany katalog tymczasowy istnieje, jeśli nie istnieje to go automatycznie stworzyć, dzięki temu program nigdy nie zawiesi się na pierwszym etapie, gdy inicjujemy analizę. Oczywiście problem nie jest jakiś kosmicznie duży ale podczas testów pojawił się więc zgłaszam.

• 3 tygodnie później...

Ponieważ nastąpiła drobna zmiana w GWT, przygotowałem łatkę dostosowującą program (2.01). Można ją pobrać akceptując aktualizację w programie lub przez wywołanie "updater.exe".

Jednocześnie chciałbym poinformować, że:

Serwis ProxyLive.pl przygotował zniżki dla Użytkowników programu SEO-Odkurzacz! :)

Kupon promocyjny będzie dostępny po zaktualizowaniu programu do wspomnianej wyżej wersji 2.01.
Zniżkę można wykorzystać klikając w przycisk umieszczony w sekcji ustawień proxy.
kupon.png

Wykrywanie przekierowań w Odkurzaczu wreszcie działa dobrze dobra robota :) Mam jeszcze taką drobną sugestię. Jeśli jest przekierowanie na zaparkowaną domenę dobrze by było zrobić wyłapywanie tego, przynajmniej te najbardziej oczywiste przypadki z aftermarket czy premium pl - mają konkretne komunikaty na stronie, także łatwo można je wyodrębnić podczas analizy statystyk i odpowiednio sklasyfikować domeny, które zwracając kod 200/301 ale jednocześnie są już wygasłe/wystawione na sprzedaż.

Kiedy będzie możliwość powtórengo sprawdzania wszystkich linków ? Tak, żeby np. sobie wczytać projekt i sprawdzić linki za jakiś czas.

Od biedy można by było zrobić to na zasadzie "wczytaj linki z projektu i puść ponownie".

Chociaż nie wiem, czy nie chciałbym, żeby to było coś w rodzaju "prowadzenia" domen w programie. Najlepiej z listą projektów i informacjami na ich temat, z możliwością przyrostowej analizy linków.

Oczywiście powstaje jeszcze pytanie: ile osób chciałoby z tej bardziej rozbudowanej opcji korzystać.

Przemyślę to i postaram się w ciągu kilku dni podać do dyskusji propozycję tego, jak by to było zrobione i wtedy razem z Wami podejmiemy decyzję. :)

W przypadku faktu dokonanego czyli kary ręcznej bądź algorytmicznej taka funkcja jest zbedna.

Czy do seo-odkurzacza można dodać opcje:

1. Możliwość ostrzegania, że strona, którą sprawdzamy używa linków rotacyjnych zewnętrznych?

2. Sprawdzania max ciągu linków zewnętrznych umiejscowionych jeden przy drugim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności