Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam Zainteresowanych do sprawdzenia pierwszej wersji przyrostowych analiz i porównywania profili linków (dla analiz jednej domeny w czasie, ale także dla różnych domen).

Aktualizacja jest nieoficjalna, to wersja alfa. Chciałbym, abyście w najbliższych dniach (powiedzmy do wtorku włącznie) powiedzieli mi, czego brakuje. :)

Jak można przetestować?
Trzeba wgrać ten plik w miejsce oryginalnego "seo_odkurzacz.exe".

Jak to wygląda/jak używać?

Zarówno w analizie nowego przyrostu linków, jak i przy porównywaniu profili; trzeba wskazać katalog z zapisanymi projektami programu, w oparciu o które program wyświetli listę poprzednich analiz.

Podsyłam zestawy screenów, które pokazują, jak to wygląda w praktyce:

Porównywanie profili linków (dla tej samej lub różnych domen).
Analiza przyrostu linków.

Czekam na propozycje/uwagi.

Pozdrawiam,
Damian

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pewne pytanie. Korzystam z odkurzacza. Ostatnio analizowałem pewną domenę, do której linkuje również z bloggera. Kilka wpisów tematycznych z linkami. Wpisy były umieszczane w różnych odstępach czasu. Pierwszy, miesiąc temu.

Po wykonaniu analizy niestety tych linków nie było na liście. Z czego to może wynikać?

Jeśli z danej domeny w wynikowej tabeli pojawia się jedynie część zaimportowanych linków, to prawdopodobnie zostały one pominięte na etapie po imporcie (okno domen SITE-WIDE).
Na tym etapie można zaznaczyć, dla których domen program ma przeanalizować wszystkie linki, a dla których tylko próbkę (domyślnie zaznaczone są domeny, które na liście pojawiły się przynajmniej 30 razy).

Program daje taką opcję głównie po to, by analiza nie trwała w nieskończoność - są przypadki, gdy ktoś z jednej domeny ma nawet kilkanaście tysięcy linków.

Czy byłaby możliwość kompresji plików projektów LKS?

Niektóre mają po 100MB, po kompresji ZIP 6MB.

Takie rozwiązania są stosowane w niektórych aplikacjach.

Oczywiście można robić to na piechotę do ZIP, jak projekt potrzebny odkompresować i wczytać, ale czy nie można by wprowadzić kompresji programowej?

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Tydzień temu powiedziałbym, że można by było (bo technicznie to prosta sprawa) - dzisiaj nie jestem już przekonany, bo od kiedy można porównywać projekty, program na szybko "skanuje" ich podstawową zawartość (dla wszystkich projektów w katalogu) - teraz idzie to dość szybko, przy ZIPowaniu już by tak nie było.

Dzięki za info, pakowanie projektów nie jest aż tak istotne, jak nowe funkcjonalności :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

• 2 tygodnie później...

Z dniem dzisiejszym, nieoficjalna aktualizacja staje się oficjalną.

Użytkownicy programu mogą dokonać aktualizacji akceptując ją w programie lub wywołując "updater.exe" (w katalogu programu).

Co dodano w wersji 2.1 programu?

- przyrostowe analizowanie linków (tylko linki, które nie pojawiły się w poprzednich projektach dla domeny (z możliwością pozostawienia/ponownego przeanalizowania np. oznaczonych jako złe)

screen

- porównywanie profili linków różnych domen (lub jednej domeny - np. projekty w odstępach co miesiąc)

screen

- automatyczne przypisywanie tagów - teraz można wybrać, które tagi mają być uwzględnione w automatycznym tagowaniu (opcja głównie dla tych, którzy pracują nad wieloma różnymi domenami)

screen

- możliwość "zagnieżdżonego" wyszukiwania w tabeli szczegółów - po zaznaczeniu tej opcji program dodaje kolejne kryteria wyszukiwania (spójnik AND) - można zawężać widok po jednej lub wielu kolumnach

screen

- usuwanie linków, które już pojawiły się w disavow - przy wpisie "domain:" usuwane są również linki w subdomenach

Hej, chce sprzedać produkt. Nie mogę w licencja.txt znaleźć, czy mogę ja odsprzedać i czy muszę wnosić opłatę np. przenoszenia licencji na drugą osobę. Znajomy twierdzi, że nie muszę i mogę sprzedać bo w licencji niema zastrzeżenia (aby nie wprowadził mnie w błąd).

Z góry dzięki, PW do dziki_rysio próbowałem wysłać ale błąd wyskakiwał 503 także piszę tutaj.

E: jaka jest teraz cena za licencję seo-odkurzacza bo nie rozumiem zbytnio oferty z (CENNIK chodzi, rzecz jasna) https://www.nanomedia.pl/seo-odkurzacz-narzedzie-do-analizy-linkow/

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Co do ceny programu - od jakiegoś czasu jest uzależniona od liczby analizowanych miesięcznie domen (przy czym nie ma abonamentu, opłata jest jednorazowa, tak, jak wcześniej).

Nie ma opłaty za przeniesienie licencji na innego Użytkownika. Gdyby była taka potrzeba, proszę o kontakt na PW lub e-mail ( bok@nanomedia.pl ).
Jeśli masz wątpliwości dotyczące tego, który pakiet posiadasz, również proszę napisz do mnie PW/e-mail podając adres mailowy, z którego była zamawiana licencja (żebym mógł ją zidentyfikować).

Dzięx. Odpiszę dopiero jutro bo pracą zawalony jestem.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

• 2 tygodnie później...

Drodzy Użytkownicy i Zainteresowani,

Dostępna jest "nieplanowa" mała aktualizacja - do wersji 2.11. :)

Dodane zostało sprawdzanie zaindeksowania poszczególnych linków, tak jak to robią niektóre scrapery - czyli komendą info:<url>

Użytkownicy programu mogą dokonać aktualizacji akceptując ją w programie lub wywołując "updater.exe" (w katalogu programu).

Ta mała aktualizacja była "z zaskoczenia", wkrótce weźmiemy na tapetę kolejny temat w oparciu o wyniki ankiety. :)

• 2 tygodnie później...

Zaczynamy przymiarki do następnej aktualizacji "z listy". :) Na tapetę idzie temat rozpoznawania SWLi.

Chciałbym, aby w ramach tego tematu program "nauczył się":

- rozpoznawać zgrupowania linków na stronie

- rozróżniać sytuacje, gdy w tych grupach znajdują się linki SITE-WIDE i takie, gdzie mamy do czynienia z różnymi linkami per podstrona

- ew. wykorzystywać dodatkowe zasoby (np. cache wyszukiwarek) do stwierdzenia, które linki są rotacyjne, a które stałe

W najbliższych dniach czekam na Wasze propozycje dotyczące tego, co jeszcze chcielibyście zobaczyć w SEO-Odkurzaczu jeśli chodzi o rozpoznawanie grup linków i ew. SWLi. :)

• 3 tygodnie później...

Nie pamiętam czy już zgłaszałem (coś kojarzę że tak), ale w związku z tym że odkurzacz wciąż nieprawidłowo klasyfikuje anchory dla linków opakowanych w javascript ponawiam zgłoszenie.
Jeśli link jest w JS zwracany jest anchor url, a faktycznie powinna być treść kotwicy.

Dzięki za uwagę, faktycznie, chyba było coś takiego (tylko nie pamiętam, czy nie chodziło o jakiś błąd w kodowaniu strony) - sprawdzę to, jeśli nie będę miał dobrego przykładu pod ręką, to odezwę się z prośbą o taki.

Będzie dobra okazja, by to wyjaśnić, bo na dniach szykuje się wersja beta rozpoznawania SWLi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności