Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@piomoo:

Zasadniczo wyszarzane są checkboxy dotyczące filtrów, które dotyczą parametrów, które nie zostały wybrane do wyliczenia (no i naturalnie też nie będzie tych parametrów w tabeli).

Proszę zobacz, czy w "Ustawienia analizy" miałeś zaznaczone "Sprawdzenie, czy domena jest w indeksie" - bo jak rozumiem to o ten parametr chodzi?

Jeśli to nie to - bardzo bym prosił o podesłanie (to pomoże mi prześledzić wykonanie/ustalić, czy coś nie zagrało):

- screena z "Ustawienia analizy" przed jej wykonaniem

- plik 'odkurzacz.log' (po zamknięciu programu, żeby cały log był zrzucony do pliku)

- ew. informację o tym, co się nie wyliczyło

Najlepiej na maila: bok@nanomedia.pl

Rewelacyjny program! Biorąc pod uwagę to ile czasu zaoszczędza, to cena jest bardzo niska.

Mam pytanko.

Czy istnieje opcja, która pozwala na ponowne sprawdzenie linków, które zwróciły http 500 albo inne info świadczące o tym, że link może tam być, ale po prostu strona była w danym momencie niedostępna?

SEO, SEO i SEO

@ebsand:

Na dzisiaj ponawiane jest tylko wyliczanie parametrów, do których program używa proxy, ale jeśli jest taka potrzeba - nie ma problemu - dodam taką opcję (może nawet nie w kolejnej aktualizacji, tylko wcześniej - z jakąś poprawką).

@arve_lek:

Z tego, co widzę to API Google Webmaster Tools pozwala na pobieranie informacji na temat stron podpiętych do konta - tu nie widzę problemu (pewnie już w wersji 1.1).

Natomiast z tego, co widzę to przez API nie można pobierać listy linków z GWT - być może trzeba by było zrobić to "hardkorowo", dlatego jednoznaczną odpowiedź dotyczącą tej kwestii będę mógł podać dopiero, gdy się za to zabiorę - wezmę się za to przy pracach nad 1.1 (bo będę chciał dodać import danych również z innych źródeł, więc tym bardziej chciałbym się do GWT "dobrać").

Soft świetny. Na kiedy przymierzasz się do stworzenia predefiniowanych zestawów filtrów?

Około połowy października wychodzi aktualizacja innego mojego softu - Synogloty. Potem siadam do aktualiazacji SEO-Odkurzacza do wersji 1.1 (a może od razu 1.2, bo zakres będzie spory) - myślę, że jest szansa, że pojawi się pod koniec października (jeśli wszystko będzie szło jak trzeba) - wtedy też pojawiłyby się filtry/reguły.

Pozdrawiam

Będzie funkcjonalność o której pisałem ? Bo nie wiem czy kupić soft czy nie :)

Soft warty tych pieniążków. Zaoszczędzi dużo czasu. Polecam.

Również mogę polecić ten soft, jest bardzo dobry.

P. S. Parametry jakie używa linkdetox wypisałem na wcześniejszej stronie kolorem zielonym. Co to za problem kierować się nimi + własnym ddoświadczeniem przy konfiguracji projektu. ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Około połowy października wychodzi aktualizacja innego mojego softu - Synogloty. Potem siadam do aktualiazacji SEO-Odkurzacza do wersji 1.1 (a może od razu 1.2, bo zakres będzie spory) - myślę, że jest szansa, że pojawi się pod koniec października (jeśli wszystko będzie szło jak trzeba) - wtedy też pojawiłyby się filtry/reguły.

Pozdrawiam

Czekam więc spokojnie na reguły do programu.

Dwie pilne poprawki potrzebne:

1. jako, że google nie przyjmuje plików większych niż 2 mega trzeba wprowadzić automatyczne kasowanie linków jeżeli się zrzekam całej domeny - mi teraz wychodzą pliki po 4-5 mega i jest problem bo potem muszę ręcznie wyłapywać i kasować całe grupy z pliku wynikowego.

2. przy niektórych klientach program mi leci 18h - powinna być możliwość zapisania tego projektu na wypadek odrzucenia wniosku, żeby potem nie było trzeba od nowa całej operacji wrócić bez straty nastu godzin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności