Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

@x1349:

W przypadku analizy czynników onsite (program analizuje je zbiorczo, jednym z nich jest język strony) główny koszt to pobranie zawartości tych linków.

Czyli 90% kosztu sprawdzenia języka stron to pobranie treści - to już zależy głównie od tego, jakie masz łącze, jaki ustawisz timeout i w ilu wątkach będziesz przetwarzać.

Jeśli chcesz, mogę to sprawdzić na swoim łączu (szalone niecałe 2 megabity ;) ) - proszę napisz do mnie.

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@qazy:

Nikt mi nie zgłaszał niedziałania tej opcji. :)

Proszę podeślij mi jakiś prosty przykład (tj. powiedzmy kilka linków, domena analizowana + anchor, który Cię interesuje) (np. na PW), dla którego występuje ten problem - sprawdzę, o co chodzi.

Będę go testował, mam nadzieję, że przęcietny laik będzie potrafił sobie z tym poradzić?

Myślę, że tak - do programu jest dołączona instrukcja, która powinna pomóc przejść przez proces analizy + najważniejsze informacje wyświetlają się w programie na górze (w "pomocniczku"). :)

Oczywiście w miarę możliwości staram się też pomagać bezpośrednio lub przez forum.

@Iguana:

Podwójne kliknięcie na linku i otworzy się w domyślnej przeglądarce. :)

Też kupiłem ;) Kiedy robisz jakąś dodawarkę :D ?

Jak będę miał trochę wolnego czasu to mogę pomyśleć, ale to pewnie jeszcze nie w tym roku. :D

Oczywiście pozostaje też kwestia tego, co taka dodawarka mogłaby zaoferować Użytkownikom - dodawarka typu masówka do "gdziepopadnie" i "ilewlezie" pewnie byłaby już nie na czasie.

Kiedyś myślałem o zrobieniu czegoś typu Zenek, ale pozostaje pytanie - co więcej mógłbym zaoferować Użytkownikom (musiałbym też zrobić rozeznanie, jakie są słabości istniejących narzędzi)?

Jestem otwarty na propozycje, to Wy wiecie najlepiej, czego Wam potrzeba - jeśli tylko będę dysponował czasem mogę najciekawsze pomysły realizować. :)

Co ile można przenosić licencję? Program można zainstalować na jednym PC?

Zenek ma taką słabość że nie ma konkurencji - sicksubmitter jest duzo mniej "userfriendly", ubot mniej stabilny. Najmocniejsza wersja zenka kosztuje obecnie jakieś ~1200zł czyli spora kasa jest do zgarnięcia. Prawda jest tez taka ze developerzy zenka troche sie opieralaja ( zapewne z powodu braku konkurencji). Obsługi stron z flashem jak nie bylo tak nie ma... Zennoposter v4 nie mial w ogole sensownego tak managera, obecna wersja - v5 ma dużo słabszy task manager niz v3. Ogólnie poszli w stronę stworzenia oprogramowania bardziej userfriendly kosztem funkcjonalności.

Pole do popisu jest - wystarczy że zrobisz soft o podobnej funkcjonalności i niższej cenie na rynek polski i zagraniczny - kasa wpadnie sama;)

Co ile można przenosić licencję? Program można zainstalować na jednym PC?

W przypadku tego softu nie ma specjalnych ograniczeń - można go używać na wielu komputerach należących do danej osoby/firmy.

Co do wypasionej dodawarki - ciekawy temat; być może się do niego przymierzę jeśli tylko będę miał na to czas - pewnie kiedyś do tego wrócimy. :)

Pozdrawiam

Ale wydaje mi się, że jest problem z generowaniem raportów. Zaznaczając nienaturalne linki opcją "Oznacz wszystkie linki w domenie" np. https://www.nazwadome...ona-strona.html, etc w raporcie generuje się linijka: domain: www.nazwadomeny.pl, a powinno być domain: nazwadomeny.pl.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

@marcu1:

Zmienię to po prostu traktując tutaj subdomenę z 'www.' jako szczególną.

Chyba, że ktoś wyraża sprzeciw i zna przypadek, gdzie takie rozróżnienie rzeczywiście jest potrzebne (chociaż chyba ciężko przypuszczać, by na subdomenie z 'www' stała inna strona, niż bez 'www')?

Mam nadzieję jeżeli chodzi o propozycje stworzenia nowej "dodawarki", że to nie będzie znowu typowa do katalogów, precli...

Raczej wszyscy mają na myśli zamiast dodawarki bardziej "narzędzie do automatyzacji zadań SEO". Cóż mam na myśli pod tą nazwą? Jak ktoś już wspomniał, na polskim podwórku polem do popisu jest oprogramowanie stworzone na zasadzie rosyjskiego ZennoPostera. Nie mówię tutaj o już istniejących podobnych narzędziach wymagających znajomości programowania.

Mam na myśli program, który w łatwy sposób (w ZennoPoster jest opcja np. "graficzna") pozwoli utworzyć różnego rodzaju projekty/zadania. Użytkownik nie musi się znać na żadnym programowaniu. Dzięki temu prawie w 100% skupia się na zadaniach SEO. I o to właśnie chodzi!

Tworząc jak ZP oprogramowanie znajdziesz bardzo wielu klientów, ponieważ SEO staję się coraz trudniejsze i czasochłonne.

Osobiście mi oraz kilku moim znajomym właśnie takiego programu w Polsce brakuje. :)

Edit: @ dziki_rysio_997 bardzo wysoko cenie sobie Twój szybki i sprawny support, obszerne instrukcje obsługi już do istniejących programów oraz otwartość na nowe propozycje... :jupi:

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności