Skocz do zawartości

SEO-Odkurzacz - szczegółowa analiza profilu backlinków strony

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

@fix:

Dziękuję za pomysły! :)

Postaram się w przyszłym tygodniu zebrać wszystkie uwagi, które jeszcze nie były realizowane i ustalić, kiedy i co będę realizował. Bardzo możliwe, że najpierw będzie mała aktualizacja ulepszające to, co już jest dostępne w programie.

1. Co do uwagi dotyczącej tabeli/sortowania - popatrzę na to w wolnej chwili i zobaczę, co da się zrobić. Niestety jest też kilka bugów w samym komponencie tabeli, którego używam i tego rodzaju rzeczy trzeba próbować "łatać" na własną rękę - na tyle na ile pozwala środowisko.

2. Postaram się coś w tym temacie wymyśleć - mogłoby być wygodne - na dzisiaj zamiast wybierać opcję z menu można klikać na link i wciskać "Del" - jest nieco szybciej. :)

3. Dodam na pewno - już wcześniej ktoś o tym wspominał, ale zostało odsunięte ze względu na pilniejsze rzeczy. Na dzisiaj można oznaczać całe "dobre" domeny, tutaj byłoby oznaczanie na czas analizy pojedynczych linków.

4. Do rozważenia, chociaż może to nie być priorytetowa kwestia - Użytkownicy chętnie zgłaszają propozycje rozbudowy softu w kierunku możliwości wykorzystania do różnych "innych/dodatkowych" celów i jakkolwiek te pomysły są fajne, tak ich realizowalność zależy od tego, ile osób stanie za takim pomysłem. :) W tym konkretnym przypadku - zobaczymy, jak będą wolne moce przerobowe - będzie można zrobić. ;)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co prawda filtrów nie mam , ale może kupie na kiedyś :)

Są filtry, które ustawiasz sam... lub... jak nie umiesz, możesz skorzystać ze standardowego filtra do rozpoznawania toksycznych linków. Zrzut ekranu pokazuje, jakie analizuje parametry. Ponadto wszystko ładnie masz opisane w instrukcji obsługi :nauka:

ba94159bc90a.png

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

W jakim formacie należy podać proxy: ip, port, user, hasło?

Standardowo IP:PORT:USER:PASS wydaje mi się, że nie jest poprawnie.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ponieważ chyba już trzem osobom się to przydarzyło - myślę, że warto o tym napisać:

Jeśli ktoś po aktualizacji do wersji 1.1 ma problem z uruchomieniem programu - bardzo proszę o sprawdzenie, czy w katalogu programu znajduje się folder: data/models (folder, nie plik!). Jego usunięcie powinno rozwiązać problem.

Przypadek powinien dotyczyć pojedynczych osób - jeszcze dość dawno była robiona reorganizacja struktury danych ze względu na buga w zewnętrznej bibliotece, a ponieważ nie było jeszcze wtedy aktualizacji z poziomu programu, Użytkownicy, którzy pobrali program w pechowym momencie (okno trwało pewnie kilka godzin) mogli doświadczyć teraz powyższego problemu.

Zakupiłem sobie pakiet w proxygen, zaraz posprawdzam jak proxy od nich dają radę w programie.

E: A może jednak tak "zaraz" nie posprawdzam - zakupiłem sobie pakiet, ale nie mam jak go aktywować, zupełnie jakby jakaś opcja w panelu proxygen była wyłączona. Napiszę do nich i dopytam.

E2: Trzeba przyznać, że support proxygen odpowiada bardzo szybko. :)

W takim razie już sprawdzam jak ich proxy spisują się z SEO-Odkurzaczem.

E3: Puściłem sobie testowo mały projekt (kilkaset linków z kilkudziesięciu domen) i na najniższym ich pakiecie dla Google (5 proxy z API) pobieranie przeszło - z ponowieniami, aczkolwiek po chwili program pobrał sobie kolejne bramki przez API i już poszło gładko.

Podsumowując: Na pewno nie mogę powiedzieć, że bramki z proxygen się nie nadają. @fix: Zaraz odezwę się na PW i pomyślimy, jakie dobrać ustawienia, by przedłużyć ich żywot w programie.

Tak jak obiecałem tak się stało, mega recenzja seo odkurzacza z obszernymi propozycjami zmian już jest... https://techformator.pl/program-analiza-profilu-linkow-recenzja-seo-odkurzacz/

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Naprawdę, ta recenzja to kawał świetnej roboty! Jestem pod wrażeniem zaangażowania i dokładności analizy... narzędzia do analiz. :)

Myślę, że świetnie zostało wypunktowane to, czego temu programowi brakuje - w szczególności jeśli chodzi o przyjazność Użytkownikowi, ale i możliwe kierunki rozwoju.

Cieszy to, że wymieniane atuty programu pokrywają się z tym, co zgłaszają Użytkownicy; cieszy także to, że część propozycji, które już się pojawiały została tutaj uwypuklona. To pozwala podejmować sensowne decyzje dotyczące dalszego rozwoju. A do zrobienia jeszcze bardzo wiele!

Serdeczne dzięki za poświęcony czas! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności