Skocz do zawartości

Dziwne zablokowane url-e

arizzone33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z którym nie mogę się uporać bo już naprawdę nie wiem co może być przyczyną może wy coś doradzicie otóż to posiadam stronę na wordpress jest dosyć świeża ma 2 tyg ale mam tam bardzo dużo treści i mimo że ponad 1 tyś podstron dziennie indeksuje google to niema większości postów w google wogóle sprawdzałem też na webtools i jest tylko kilka widoczynych fraz.

Na początku gdy zakładałem wordpressa to zaznaczyłem żeby google nie indeksowało witryny bo chciałem uzupełnić treść co już zrobiłem i odblokowałem w panelu tą opcje, jakiś tydzień temu ale nadal to nic nie dało bo wyniki wyszukiwań są mizerne wogóle niema podstron w google

Zmieniłem też szablony na wp ale to też nic nie dało, w zakładce webmasters mam takie coś

j5qh.png

85 zablokowanych urli tylko że ja nic nie blokowałem i nie wiem jak się tego pozbyć był ktoś może w podobnej sytuacji i wie co zrobić ?

Adres chłopie a najpierw sprawdź sobie czy z plikiem robots jest wszystko ok wpisujac www.adresstrony.pl/robots.txt

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli chodzi o pokazany robots.txt to chyba jest standardowy - w sumie nie ma w tym nic dziwnego, że nie chcesz, żeby robot indeksował to, co jest np. w wp-admin.

Więc tym się raczej nie przejmuj.

Natomiast reszta Twojego posta jest dla mnie zagadką - rozumiem, że chodzi Ci o to, że Google indeksuje dużo podstron, ale bardzo niewiele z nich łapie jakiekolwiek pozycje na konkretne frazy?

Adres chłopie a najpierw sprawdź sobie czy z plikiem robots jest wszystko ok wpisujac www.adresstrony.pl/robots.txt

Chodzi wszystko bez problemu

Jeśli chodzi o pokazany robots.txt to chyba jest standardowy - w sumie nie ma w tym nic dziwnego, że nie chcesz, żeby robot indeksował to, co jest np. w wp-admin.

Więc tym się raczej nie przejmuj.

Natomiast reszta Twojego posta jest dla mnie zagadką - rozumiem, że chodzi Ci o to, że Google indeksuje dużo podstron, ale bardzo niewiele z nich łapie jakiekolwiek pozycje na konkretne frazy?

Tak bo ogólnie jest dziwna sytuacja bo mam ponad 200 postów na wp i może jakieś 10% jest w wyszukiwarce sprawdzałem na webtools większości wogóle niema stąd te pytania o zablokowane url jak narazie jedyny trop

Sprawdź w kodzie strony czy czasem nie masz czegoś takiego:

<meta name='robots' content='noindex,nofollow' />

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności