Skocz do zawartości

Filtr przez 301 "w drugą stronę"

Funio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat - "zgłupiałem"

Sytuacja wygląda następująco - sa dwie domeny i 301 między nimi:

www.domena.net.pl -> 301 -> www.domena.pl

Domena pl jest "urąbana" spamem i całkiem zasłużenie dostała filtra ręcznego

Domena net.pl ma 12 linków brandowych więc teoretycznie filtra miec nie powinna?

Czy istnieje możliwość przelezienia filtra "w druga stronę" przez 301 ??

Ale jak chcesz sprawdzić filtr dla domeny .net.pl, skoro masz 301 na .pl? Przecież w ten sposób w SERP-ach powinno zostać tylko .pl

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Ale jak chcesz sprawdzić filtr dla domeny .net.pl, skoro masz 301 na .pl? Przecież w ten sposób w SERP-ach powinno zostać tylko .pl

nie mam w tej chwili możliwości wypięcia 301 i sprawdzenia samej net.pl co by było najprostszym rozwiązaniem :(

wiem że 301 z zafiltrowanej na niezafiltrowaną robi krzywdę tej drugiej

ale czy 301 z niezafiltrowanej na zafiltrowaną może zaszkodzić tej pierwszej??

zobacz ...

hmmm... Tomku, mogę się mylić, ale ten artykuł jakby nie odpowiada na pytanie autora tematu ;)

natomiast wracając do właściwego wątku to nie jest to podparte testami: 301 jest linkowaniem, a linkując do zafiltrowanej strony nie dostajesz filtra. Ale w przypadku gugle to zawsze może ulec zmianie ;)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności