Skocz do zawartości

Zarobki tylko z jednego kanału?

sahajdaczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z którym nigdy się jeszcze nie spotkałem..

Przykład z wczoraj (a tak jest od dłuższego czasu):

Łączne zarobki: YY zł

Najpopularniejsze kanały:

xyz.pl: YY zł

forum.xyz.pl: XX zł

Jednym słowem w łącznych zarobkach mam kwotę tylko z jednego kanału.. Nie zlicza wcale drugiego kanału.

Gdy wejdę w raporty skudeczności, następnie Kanały URL i dam wczorajszą datę, to widzę że łączne zarobki wynoszą XX+YY zł.

Gdy wejdę w Witryny, zamiast Kanały URL, widzę zupełnie inne statystyki, zgodne z podsumowaniem na stronie głównej.

Różnice pomiędzy kanałami URL a zakładką Witryny są spore - różni się liczba kliknięć, kwota zarobiona ogółem, kwota zarobiona przez poszczególne kanały oraz różni się liczba wyświetleń (w kanałach URL wszystkiego jest więcej).

Czym jest to spowodowane? Taka sytuacja trwa już dłuższy czas

Pozdrawiam

Kanał URL "xyz.pl" zawiera w sobie wszystkie reklamy w obrębie tej domeny. A zatem na subdomenach "aaa.xyz.pl" oraz także tej wyodrębnionej w kanale "forum.xyz.pl". Dlatego XX powinno zawierać się w kwocie YY. I pozostałe parametry (odsłony, kliki) również powinny tak się mieścić w sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności